Doris Hsu – svetski EY Preduzetnik godine za 2023.

Foto: EY

Doris Hsu, CEO kompanije GlobalWafers Co, Ltd, proglašena je EY Svetskim Preduzetnikom za 2023. godinu.

Hsu je rekla da je počastvovana priznanjem.

“Mi se kao preduzetnici često nalazimo na prvim linijama rešavanja mnogih od najhitnijih pitanja današnjice, od izgradnje ka održivijoj budućnosti do obezbeđivanja društvenog blagostanja u oblasti od najveće potrebe. Nadam se da mogu da nastavim nasleđe ove velike nagrade tako što ću voditi razgovore o ovim izazovima, pomažući da se dođe do velikih novih ideja i dovodeći nove glasove na tom putu”, rekla je.

Ove godine u trci za najprestižnije priznanje u preduzetništvu, našlo se 49 nacionalnih pobednika i nosilaca priznanja EY Preduzetnik godine iz 45 zemalja, koji posluju u 30 industrija.

Šta radi GlobalWafers?

Tajvanska kompanija GlobalWafers je najveći proizvođač poluprovodnika na svetu. Uz vrhunski dizajn i proizvodnju, GlobalWafers koristi sopstveni silikon kroz potpuno integrisan proizvodni proces sa strogom kontrolom kvaliteta. Ova strategija omogućava kompaniji da isporuči stalnu zalihu izuzetno čistog silikona koji se može prilagoditi specifičnim zahtevima kupaca.

Kompanija koristi brojne tehničke primene koje pokreću kako inovacije, tako i ogromne revolucionarne talase kao što su 5G i električna vozila. Proizvodi kompanije GlobalWafers su sastavni deo skoro svih tehnologija u savremenom društvu, ubrzavajući digitalnu transformaciju na globalnom nivou.

Hsu je prilikom dodele nagrede napomenula je da postoji nedovoljna zastupljenost žena lidera, posebno u industriji visoke tehnologije [poluprovodnika].

“To pokazuje da, bez obzira na pol, svako može da uspe. Ponosna sam na svoj neverovatan tim u GlobalWafers-u i zahvalna svima onima koji su mi pomogli i inspirisali me tokom ovog putovanja.”

Srbiju predstavljao Branko Babić

Našu zemlju na ovogodišnjem izboru za EY Svetskog Preduzetnika godine predstavljao je Branko Babić, osnivač i vlasnik kompanije PhiAcademy, koji je poneo nacionalno priznanje EY Preduzetnik godine u našoj zemlji u februaru.

Program EY Svetski Preduzetnik godineTM koji organizuje međunarodna revizorsko – konsultantska kompanija EY (Ernst&Young).

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde