Tomislav Kramarić novi predsednik Uprave Mercatora

Foto: Fortenova grupa

Odlukom Upravnog odbora Fortenova grupe Tomislav Kramarić, član Uprave Mercatora je preuzeo funkciju predsednika Uprave Mercatora d.o.o. Ljubljana.

On je na toj poziciji zamenio Tomislava Čizmića, koji sporazumno odlazi iz kompanije, saopšteno je.

Nakon što od decembra prošle godine kao član Uprave Tomislav Kramarić vodi maloprodaju Mercatora, sada preuzima odgovornost za celokupno poslovanje kompanije.

“Obzirom na rezultate koje je postizao u vođenju maloprodaje Konzuma, posebno u razdoblju konsolidacije poslovanja tokom vanredne uprave, ali i kroz izazove pandemije i globalne krize, Upravni odbor je procenio da je Kramarić najbolji izbor za upravljanje ukupnim procesom transformacije Mercatora”, navodi se.

„Tomislav Čizmić je vođenje Mercatora preuzeo u najosetljivijem razdoblju za kompaniju i dao je veliki doprinos stabilizaciji poslovanja i vođenju i zaključivanju procesa tranzicije Mercatora u Fortenova grupu i na tome mu iskreno zahvaljujemo. Trenutno smo u fazi objedinjavanja svih delova naše maloprodaje u kompaktnu mrežu, a s obzirom na dinamiku u okruženju, neprestano tražimo modele unapređenja našeg regionalnog poslovanja, kako bi bilo na korist svim deonicima, na svim tržištima“, rekao je Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe povodom promjene na čelu Uprave Mercatora.

Tomislav Kramarić je do dolaska u Upravu Mercatora u decembru 2022. karijeru gradio u Konzumu kroz proteklih četrnaest godina, u kojima je prošao celi niz menadžerskih pozicija. Između ostalog, pet je godina bio direktor maloprodaje da bi 2020. godine preuzeo odgovornost za maloprodaju kao član Uprave Konzuma. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i završio MBA na IEDC Bled School of Management.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde