Tri najbogatije francuske porodice ulažu u banku Rothschild & Co

Foto: Envato Elements / Pressmaster

Tri najbogatije francuske porodice ulažu u francusku banku Rothschild & Co. kako bi pomogli da ona postane privatna.  

Porodice Daso, Pežo i Verthajmer, zajedno sa Đijamaria Đulijanijem italijanskim investitorom, javili su se na ponudu Rothschild-ove holding kompanije Concordia od 48,0 evra po akciji, što odražava procenu od oko 3,7 milijardi evra za čuvenu firmu, navodi se u saopštenju od ponedeljka, koje prenose mediji.

Porodice koje ulažu u Rothschild & Co. su među najpoznatijim imenima u francuskom kapitalizmu, sa bogatstvom Dasoa (Dassault Group) ukorenjenim u odbrani i avijaciji, Pežo u proizvodnji automobila (Peugeot) i Verthajmerima (Chanel) u luksuznom brendu najpoznatijem po odelima od tvida i parfemu broj 5.

Oni dele ista uverenja prema razvoju kompanije poput naše“, rekao je Fransoa Perol, menadžerski partner u razgovoru sa novinarima. „Sve ove porodice imaju odnose izgrađene na poverenju sa porodicom Rotšild iz različitih razloga.”

Više im nije potreban pristup novcu sa javnih tržišta kapitala

Ovo je potvrda ranijim tvrdnjama da banci više nije potreban pristup novcu sa javnih tržišta kapitala, a korak označava i dalji napor Rotšilda da učvrste kontrolu nad firmom sa sedištem u Parizu.

Rothschild & Co. najveći deo svog prihoda ostvaruje od pružanja finansijskih saveta, iako takođe ima jedinicu za upravljanje bogatstvom i imovinom, kao i trgovinsko bankarstvo. Predvođena potomkom sedme generacije Aleksandrom de Rotšildom od 2018. godine, banka se širi u SAD i uspela je da zaobiđe veliki deo pada na tržištu savetovanja o poslovima, zauzimajući 6. mesto po broju spajanja i akvizicija prošle godine.

Firmu Rothschild je osnovao Majer Amšel, koji je počeo kupovinom i prodajom starih kovanica u jednom Frankfurtskom getu. Početkom 1800-ih, poslao je svojih pet sinova da uspostave baze Rotšilda u Londonu, Parizu, Napulju, Beču i Frankfurtu.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde