Tri razloga za štednju u banci

Foto: Envato Elements / stockerthings

Finansijska pravila su jasna – štednja i investicije predstavljaju osnovne komponente finansijskog uspeha, ali bez štednje, i investicije su nemoguće.  Zato ostaje staro pravilo –  svako ko je u prilici da odvoji deo mesečnih prihoda, najbolje je da taj novac investira u štednju u banci.

Prednosti štednje u banci su višestruke i svima dobro poznate, a u nastavku vam navodimo tri razloga, koja će vam svakako ostati u pamćenju sledeći put kada budete u prilici da raspolažete ušteđevinom.

Prvi – štednja u banci može biti prvi korak ka ostvarenju vaših planova, ma koji oni bili. Bitno je navesti da možete da krenete i sa manjom ili većom sumom, kao i da možete štedeti i u domaćoj i u stranoj  valuti. Važno je da u donošenju finansijskih odluka imate pouzdanog partnera, a naspram sebe stručno lice, spremno da odgovori na svako vaše pitanje. Tako ćete najbolje doneti pravu odluku o vrsti štednog proizvoda, koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Drugi – kamata kod štednje u banci je zagarantovana, pa ušteđevinu možete smatrati za vrstu investicije. Oročena sredstva ne samo da ne gube vrednost već se ista uvećava za iznos kamate, što vam ostavlja dovoljno vremena da isplanirate kako da potrošite „višak“ nakon isteka perioda oročenja.

Treći –  nasuprot mišljenju da je svoj novac najbolje čuvati u popularnoj „slamarici“, ovaj način ipak nosi određene rizike koje teško možemo da predvidimo. Ceo iznos deponovanog novca u banci je osiguran do iznosa od 50.000 evra, pa samim tim su i potencijalni rizici svedeni na minimum.

Kako u svom portfoliju već ima široku paletu depozitnih proizvoda za najrazličitije potrebe klijenata, aktuelna ponuda  Eurobank Direktne nudi odlične uslove za sve svoje sadašnje i buduće klijente koji žele da bolje planiraju svoje budžete i investiraju u štednju. Specijalna ponuda za oročenu štednju u dinarima nudi oročavanje na 12 meseci, uz nominalnu kamatnu stopu do 5 odsto (efektivna kamatna stopa do 5.07% godišnje). Aktuelni specijalni uslovi za štediše u evrima obuhvataju nominalnu kamatnu stopu do čak 3% (odnosno efektivnu kamatnu stopu do 2.55% na godišnjem nivou).

Ipak, umesto da sami računate kamatne stope i planirate kako da dogodine kupite novi auto ili sredite stan, sve informacije u vezi sa modelima štednje, možete dobiti u najbližoj ekspozituri Banke, na internet prezentaciji Banke www.eurobank-direktna.rs  ili pozivom na broj 0800 1111 44.

Eurobank Direktna vraća štednju u centar pažnje, proverite zašto je tako!

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde