U Under Armour-u prvi put će glavnu reč voditi jedna žena

Poznati proizvođač sportske odeće Under Armour uskoro će prvi put u istoriji na svom čelu imati ženu direktorku.

Stefani Linarc će od 27. februara postati predsednica, izvršna direktorka i članica odbora kompanije.

Proizvođač sportske odeće sa sedištem u Baltimoru saopštio je da će Kolin Braun, koji je bio privremeni predsednik i izvršni direktor od juna, nastaviti svoju ulogu glavnog operativnog direktora po dolasku Linarc.

Linarc trenutno radi kao predsednica kompanije Marriott International Inc., gde je imala više direktorskih pozicija. Počela je davne 1997. godine kao finansijski analitičar.

Under Armour plata

Prvi čovek kompanije Under Armour do juna ove godine bio je Patrik Frisk, a na tom mestu bio je dve godine. U to vreme, Under Armour je nastojao da ponovo pokrene prodaju dok je izveštavao o pritiscima zbog problema u lancu snabdevanja.

Ukupna nadoknada Friska za 2021. bila je 15,54 miliona dolara, uključujući osnovnu platu od 1,29 miliona dolara, navodi se u podnesku pri američkoj Komisiji za hartije od vrednosti.

Kompenzacija Linarc će uključivati osnovnu platu od 1,3 miliona dolara sa ciljanim bonusom od 165%, plus nagrade za akcije, grantove i kapital. Takođe je spremna da dobije bonus za prijavu od 375.000 dolara, piše Wall Street Journal.

Novu direktorku očekuju pritisci koji se ogledaju u višim troškovima transporta i proizvoda, promotivnih aktivnosti i promena u stranoj valuti.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde