Uspešne priče: „Welcome to Mimoland”

Mimolend je koncept koji predstavlja proizvode i aktivnosti edukativnog karaktera, namenjenih deci. Mimoland čine: knjiga „Mimoland by the Flying Fairy”, kolekcija jastuka „Mimo Magic Pillows”,  demo aplikacije „Welcome to Mimoland”, program edukativnih događaja sastavljenih od pet radionica „Mimo Magic Events” i predstava „Dobrodošli u Mimoland”

Ideja o razvoju koncepta koja putovanje avionom pretvara u bajkovito iskustvo, nastala je pre sedam godina, kada je Jasna Dragojević, kao stjuardesa „Leteća Dadilja“ radila u kompaniji „Etihad Airways“. 

Iskustvo stečeno u ostvarivanju komfora putujućim porodicama, izrodilo je viziju o formiranju koncepta dečijih proizvoda koji obezbeđuju prijatnija putovanja avionom i ujedno ostvaruju benefit kako za avio-industriju tako i za sve putnike ‒ od dece, do roditelja i ostalih. Svi oni žele da što lepše provedu svoje letove, koji u brojnim slučajevima mogu biti stresni, upravo zbog nepostojanja adekvatnog sadržaja za decu. 

Odluka – realizacija vizije!

„Sve je počelo mojom noubičajenom aktivnošću tokom letova. Izrađivala sam igračke od raznoraznih rekvizita sa aviona, koje sam darivala deci, pričajući im o svetu gde su čuda moguća, gde oslikani jastuci postaju vilenjaci, vodeći nas na avanturu, u kojoj svi imamo moć da ostvarimo svoje snove. Uvek bih kapetana zamolila da potpiše čarobne jastuke, jer deca na poseban način doživljavaju pilote. 

Jednom prilikom, pilot po imenu Kristofer, kojem sam odnela 20 igračaka na potpis, rekao mi je da nikada nije sreo stjuardesu koja je toliko entuzijastična po pitanju svog posla i upitao zašto od jastuka ne napravim biznis. Ja sam ga pogledala u oči i istog trenutka odgovorila: „Da znate da hoću!“ On je još dodao da bih mogla igračku da nazovem Mimos što je na njegovom lokalnom dijalektu reč za nešto nežno i lepo što od srca darujemo. Oduševljena predlogom, odlučila sam da u čast trenutka koji je podstakao razvoj biznisa zasnovanog na čarobnim jastucima, koncept nazovem „Welcome to Mimoland“.

U dalji tok realizacije ideje o Mimolendu uključila sam brojne istaknute stručnjake iz različitih oblasti, sa posebnim naglaskom na predivne ilustracije koje je oslikala naša akademska slikarka Ana Grigorjev“, priča Jasna.

Šta je „Welcome to Mimoland“?

Reč je o konceptu koji predstavlja proizvode i aktivnosti edukativnog karaktera namenjenih deci. 

Nastao je na temeljima knjige čiji je Jasna autor „Mimoland by the Flying Fairy“, koja poletno oživljava u dečjoj mašti, na krilima čarobnog aviona, vođenog znanjem i dobrodušnošću. 

Mimolend je potpuno nov koncept zabave i edukacije najmlađih, razvijan u saradnji sa eminentnim stručnjacima iz oblasti dečije psihologije i pedagogije, umetnosti i književnosti. Pored praktične primene u vidu proizvoda i aktivnosti koje doprinose da porodična putovanja avionom dobiju kreativan karakter, olakšava roditeljima boravak sa decom tokom leta, podstičući empatiju i plemenite vrednosti. 

Bajka o Mimolendu „Mimoland by the Flying Fairy” čitalačku publiku upoznaje sa čudesnim svetom koji postoji među oblacima, iza sedam šarenih duga. Stanovnici Mimolenda su vilenjaci Mimići, zaštitnici dece, sama deca u metafori, koji u naš svet dolaze kroz dečiju maštu, oživljavajući iz vilinskih jastuka, kada deca sanjaju, tokom leta avionom, metaforički tokom putovanja kroz svoj život. Kroz čarobnu avanturu, deca se upoznaju sa različitim izazovima, učeći da probude i neguju ljudske vrednosti u sebi. 

Mimolend avanturu započinje stjuardesa Vila, koja ima zadatak da svu decu sveta odvede u zemlju snova, gde se razigrano druže prijateljstvo, sloboda i ljubav.

Poletimo kad hrabrosti se setimo!

Od nastanka ideje, do današnjeg dana, koncept se razvijao postepenim koracima, u skladu sa finansijskim i logističkim mogućnostima, iz kojih su konkretno iznikli proizvodi: knjiga „Mimoland by the Flying Fairy“, kolekcija jastuka „Mimo Magic Pillows“,  demo aplikacije „Welcome to Mimoland“ koja  putem tehnologije proširene stvarnosti knjigu pretvara u interaktivnu igricu i vilenjake dovodi u realan prostor, program edukativnih događaja sastavljenih od pet radionica „Mimo Magic Events“ i predstava „Dobrodošli u Mimoland“.

Uspešne priče: „Welcome to Mimoland”

Svaki segment koncepta nastao je kao rezultat detaljnog istraživanja tržišta i konkurencije, u saradnji sa pedagoškom strukom i jedinstven je u svetu. 

Zahvaljujući knjizi koja predstavlja izmišljen bajkovit svet, usmeren na do sada netaknutu nišu avijacije, kako sa aspekta priče, tako i sa aspekta vizualizacije, Mimolend priča jednu sasvim novu priču.

Vera u svoj let, daje čudesna krila za rast!

Ovaj projekat prepoznale su kulturno-obrazovne ustanove u opštini Mionica sa kojima je ostvarena uspešna saradnja i realizacija  brojnih aktivnosti  za decu  tokom prethodnih godina. 

Predstavljen na engleskom jeziku ,,Welcome to Mimolend” koncept  u svom konačnom cilju namenjen je svetskom tržištu, sa potencijalom da se na aerodromima širom sveta, u okviru duty free prodavnica prodaju proizvodi, ali i da se ceo koncept ponudi avio-kompanijama koje imaju tu uslugu na svojim letovima. 

„Mimolend bi mogao i da se ekranizuje, da se napravi i igrica, tako da bi u ceo koncept mogla da se uključi industrija zabave, gejminga, filmska industrija, kako bi se priča dalje razvijala. Verujem da zbog svoje unikatne priče, može da napravi komercijalni uspeh poput kompanije koja je plasirala planetarno poznat koncept „Talking Tom“. Za tako nešto potrebne su dodatne investicije u razvoj tako da bih volela da pronađem partnera ili investitora kako bismo ovaj brend učinili svetski prepoznatljivim“, kaže Jasna i dodaje da je brend zaštićen.

U ovom trenutku, aktuelni proizvodi se nalaze u okviru duty free prodavnica na Beogradskom aerodromu i Delfi knjižarama i mogu se naručiti putem sajta www.welcometomimoland.com

_________________________________________

Ti si moja i ja sam tvoja zvezdica sjajna!

Da li možete da zamislite svet u kojem razigrani vilenjaci boje neba u odorama različitih zemalja sveta, upravljajući nasmejanim aviončićima, skupljaju sjaj sa zvezda i svi se međusobno razumeju, gde od radosti rastu krila i svako dete čuva vila?!

U Mimolend putujemo na krilima mašte, vođeni ličnim vilenjakom Mimom ‒ simbolom dobrote duše, koji se pojavljuje u jednom magičnom trenu… Onda kada smo spremni za uzvišenu misiju, koja će prijateljstvo, slobodu i ljubav sačuvati od zaborava.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde