Više
  - Reklama -

  Varteks napravio odelo koje štiti od virusa

  Još članaka iz ove rubrike

  Hrvatska modna i tekstilna kompanija Varteks predstavila je novitet na tržištu – muško odelo s antiviralnim premazom, za koje tvrdi da smanjuje moguće prisustva više od 99 odsto virusa u roku od dva sata, ali ističe i da ne štiti potpuno od zaraze.

  Reč je, kako se navodi, o tehnološkoj inovaciji u proizvodnji tkanine “ViralOff” koju je razvio italijanski proizvođač Marcoto u saradnji sa biomedicinskom kompanijom Poligijene.

  Ova tehnologija označava značajnu prekretnicu u tretiranju novih materijala i pomak ka zaštiti zdravlja koji moda može pružiti potrošačima”, saopšteno je iz Varteksa, prenose hrvatski mediji.

  Marcoto tkaninu od koje je odelo izrađeno čini stopostotna runska vuna, a antiviralni premaz eliminiše viruse čim dođu u dodir s tkaninom i osigurava da u roku od dva sata virusi s odeće nestanu, tvrde u Varteksu.

  Ističu i da premaz ne predstavlja potpunu zaštitu od zaraze.

  Aktivni sastojak premaza čini reakcijska masa titan-dioksida i srebro-hlorida, nanosi se na gotovu tkaninu proizvedenu od prirodnih vlakana kao što su vuna, pamuk ili lan, a siguran je u dodiru s kožom, ne izaziva alergijske reakcije i nije opasan za zdravlje odraslih i dece, kao niti kućnih ljubimaca, kaže se u saopštenju.

  “ViralOff” premaz na tkanini takođe i štiti odeću, dezinfikuje je, smanjuje potrebu za njenim čišćenjem te joj produžava vek trajanja, a kako bi zadržalo svoju efikasnost odelo s takvim premazom se održava suvim hemijskim čišćenjem koje neće narušiti njegova svojstva, naveli su iz Varteksa.  

  Odgovori

  Molimo unesite svoj komentar!
  Ovde unesite svoje ime

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo