Vlasnik Reebok-a i prava na brend Elvisa i Merilin Monro kupuje britanski modni lanac prodavnica

Britanski modni maloprodajni lanac Ted Baker pristao je na preuzimanje od strane američke kompanije Authentic Brands Group za 211 miliona funti.

Ovim su, kako piše BBC, okončana višemesečna nagađanja o sudbini kompanije.

Ted Baker ima nešto manje od 400 prodavnica i koncesija širom sveta, a odluka o prodaji dolazi nakon nekoliko teških godina za kompaniju.

Osnivač kompanije ​​Rej Kelvin – koji je bio izvršni direktor od pokretanja kompanije 1987. – dao je ostavku 2019. godine zbog tvrdnji da je prednjačio u kulturi „prisilnog grljenja“ u kompaniji, što je on negirao. Pored koronavirusa kada su radnje bile zatvorene, 2020. godine otkriveno je i da je kompanija precenila vrednost svojih akcija za 58 miliona funti.

Authentic Brands ima sedište u Njujorku i upravlja velikim brojem brendova kao što je Juicy Couture, brendom sportske odeće Reebok, kao i brendom kulturnih ikona kao što su Elvis Presli i Merilin Monro.

Takođe ima partnerstvo sa Dejvidom Bekamom gde je suvlasnik i upravlja „globalnim brendom“ bivšeg engleskog fudbalera.

Authentic Brands je saopštio da „veruje da je Ted Baker prepoznatljiv britanski brend stila života sa bogatim, autentičnim nasleđem i prepoznavanjem kod kupaca širom sveta“ i da će „biti dobar čuvar“ imena.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde