Zeliger: Hemofarm planira nove investicije od 100 miliona EUR

Foto: Hemofarm

Kompanija Hemofarm planira investicije u iznosu od skoro 100 miliona evra, a ove godine očekuju dvocifreni rast, poručio je generalni direktor kompanije Hemofarm Ronald Zeliger.

Govoreći o planiranim investicijama, Zeliger je istakao da se pripremaju brojni projekti u narednih nekoliko godina, koje će Hemofarm „staviti u red mega-proizvodnih lokacija, čak i u međunarodnim okvirima“.

„Iznos investicija koje planiramo blizu je cifri od 100 miliona evra i to će biti uloženo u oblast koja će obezbediti konstantno snabdevanje. Ova investicija predstavlja deo naše obaveze i rešenosti da obezbedimo lanac snabdevanja u budućnosti,“ rekao je Zeliger i naglasio da u 2023. godini očekuje dvocifreni rast kompanije Hemofarm.

Hemofarm u Srbiji i regionu posluje kao deo STADA grupe, a Zeliger kaže da je najbolji pokazatelj koliko je tržište Srbije bitno za STADA grupu je investicija od skoro 450 miliona evra, koliko je od 2006. godine uloženo u Hemofarm.

“Srbija i ceo region Zapadnog Balkana predstavljaju za nas jedno tržište koje veoma obećava, tako da neprestano težimo da unapredimo svoje poslovanje i ojačamo našu lidersku poziciju,“ izjavio je Zeliger i u intervjuu za magazin „Cord“.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde