Još jedan farmaceutski gigant ulazi na tržište lekova za mršavljanje

Foto: Roche

Farmaceutski gigant Roche pristao je da preuzme proizvođača lekova za mršavljenje Carmot Therapeutics za 2,7 milijardi dolara.

Tako se ova kompanija pridružila listi onih koji žele da izazovu dominantne proizvođače lekova za mršavljenje Novo Nordisk i Eli Lilly, prenosi Reuters.

Carmot pravi injekciju koja se uzima jednom nedeljno i zove se CT-388. Nakon ohrabrujućih rezultata ispitivanja prve faze, lek je spreman za testiranje na ljudima u drugoj od tri faze ispitivanja, sa mogućim lansiranjem na tržište 2030-ih, izjavila je u ponedeljak za Reuters šef odeljenja farmaceutskih proizvoda kompanije Roche Tereza ​​Grem.

Ona je rekla da je kompanija ambicioznija od toga da ima alternativu po niskoj ceni u odnosu na lidere na tržištu, rekavši da bi CT-388 mogao postati najbolji lek za mršavljenje u klasi GLP-1, bilo sam ili u kombinaciji sa drugim jedinjenjima.

Ostale kompanije takođe se akvizicijama bore za mesto na tržištu koje će prema analitičarima vredeti 200 milijardi dolara. AstraZeneca je prošlog meseca kupila za 2 milijarde dolara prava na eksperimentalnu pilulu kineskog Eccogene-a. Lilly je u julu kupio Versanis za 1,93 milijarde dolara.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

2 KOMENTARA

  1. […] Компанијата е амбициозна за да има лек по евтина цена, било да се користи самостојно или во комбинација со друг лек. И другите компании се борат за пазарот кој се смета дека ќе вреди 200 милијарди долари. АстраЗенека минатиот месец за 2 милијарди долари ги купи правата за експерименталната пилула на кинескиот Eccogene. Lilly во јули го купи Versanis за 1,93 милијарди долари, пренесува Бонитет. […]

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde