Zrenjaninska Jugoremedija dobila novog vlasnika

Društvo za projektovanje, proizvodnju, usluge, kontrolu kvaliteta i inženjering Konvar doo iz Beograda novi je vlasnik zrenjaninska fabrike lekova Jugoremedija. Oni su Jugoremediju kupili od Investicionog fonda APS, tačnije firme Project One, koja je prošle jeseni kupila fabriku lekova za 3,1 milion evra.

Project one je u međuvremenu oglasio prodaju Jugoremedije za 5,5 miliona evra i bilo je više zainteresovanih ulagača, među njima i novosadska firma Union Medic koja je jedno vreme iznajmljivala ovaj pogon i tu proizvodila lekove, piše Danas.

Podaci o novom vlasniku registrovani su u APR-u, a izmene Statuta evidentirane su 14. juna, dok je preuzimanje fabrike nedavno počelo.

Stečaj u zrenjaninsku Jogoremediju uveden je u decembru 2012. godine a bankrotstvo proglašeno u novembru 2016. godine. Organizovano je 14 prodaja. Odbor poverilaca je tokom 2017.i 2019. godine dao saglasnost da se prodaja stečajnog dužnika kao pravnog lica obavi metodom neposredne pogodbe. Tek u avgustu 2020. godine Jugoremedija je našla novog vlasnika, kada je kupio investicioni fond za 364,5 miliona dinara i pobedio u nadmetanju. Kupljena je kao stečajni dužnik i kao pravno lice, nakon čega je Privredni sud u Zrejaninu obustavio stečajni postupak.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde