10 najplaćenijih poslova u svetu osiguranja

Foto: Envato Elements / nateemee

Ako vam plata od 13.400 evra mesečno zvuči primamljivo onda biste morali da obrazovanje i profesionalne aktivnosti usmerite ka finansijskoj reviziji i modeliranju rizika u osiguranju jer to je iznos do kojeg ide zarada aktuara konsultanta u SAD.

Naime, ovo je najplaćeniji posao u osiguranju u 2023. u ovoj zemlji i zauzima prvo mesto na listi 25 najplaćenijih radnih mesta u ovoj industriji, prema istraživanju američkog portala za zapošljavanje ZipRecruiter.

Svet osiguranja” vam donosi listu najunosnijih pozicija u svetu osiguranja.

  1. Konsultant aktuarraspon plata: 95.000-172.500 dolara godišnje

Posao u sektoru aktuarskih konsultantskih usluga podrazumeva pružanje finansijskih saveta klijentima i savete o proceni rizika. Na ovoj poziciji možete raditi za neku veliku kompaniju ili kao frilenser. Vaš posao je prikupljanje i analiza podataka i pružanje rešenja. Kvalifikacije za karijeru konsultantskog aktuara podrazumevaju nekoliko godina iskustva u aktuarskoj oblasti i posebne veštine iz oblasti finansijskih revizija i modeliranja rizika.

2. Aktuar životnog osiguranja66.000-150.000 dolara godišnje

Posao aktuara životnog osiguranja je određivanje cena polisa životnog osiguranja sa ciljem minimiziranja troškova i rizika. Kao aktuar životnog osiguranja, vaše dužnosti uključuju procenu rizika baze klijenata, finansijske analize i pisanje izveštaja za prodavce i menadžment.

3. Aktuar za određivanje visine premije 99.500-149.500 dolara godišnje

Aktuar za određivanje visine premije je statističar koji radi u industriji osiguranja ili u finansijskoj industriji. Na ovoj poziciji zaduženi ste da svojim matematičkim veštinama odredite cenu proizvoda izračunavanjem rizika i analizom podataka. Njihov cilj je da obezbede pokriće troškova kompanije.

4. Direktor finansija u auto-osiguranju 95.000-145.500 dolara godišnje

Menadžer za finansije i osiguranje u automobilskoj industriji, poznat i kao F&I menadžer, radi u finansijskom odeljenju kompanije koja prodaje automobile pomažući svakom kupcu pri kupovini. Vaše odgovornosti uključuju razgovore o prodaji vozila sa kupcem, uključujući kupovnu cenu, poreze i uslove ugovora.

5. Aktuar 110.500-138.500 dolara godišnje

U SAD razdvajaju zanimanje aktuara za određivanje cene proizvoda i onih koji uobličavaju i procenjuju finansijski rizik budućih događaja za agencije i osiguravajuće kompanije najčešće koristeći Excel i SQL programe. To su najvažniji profesionalci za industriju osiguranja. Njihove dužnosti su programiranje ili implementacija softvera za upravljanje rizicima i strateških događaja koji donose finansijski rizik kompanijama i njihovim proizvodima.

6. Menadžer osiguranja 92.000-125.500 dolara godišnje

Dužnosti menadžera osiguranja su nadgledanje dnevnih poslovnih tokova i administrativni zadaci odeljenja za osiguranje. Odgovornosti uključuju uspostavljanje odgovarajućih protokola za skrining i razvoj novih metodologija i modela za procenu finansijskog rizika koji kompanija preuzima tokom svojih transakcija sa klijentima.

7. Agent osiguranja u sektoru nesrećnih slučajeva 87.500-121.000 dolara godišnje

Agent osiguranja u sektoru nesrećnih slučajeva procenjuje zahteve za polisu komercijalnog i ličnog osiguranja. Pre nego što osiguravajuća kompanija izda polisu, osiguravajuća društva moraju da utvrde izloženost kompanije riziku za podnosioca zahteva.

8. Zdravstveni aktuar 77.000-116.500 dolara godišnje

Zdravstveni aktuari rade za zdravstvene organizacije i osiguravajuća društva. Oni analiziraju zdravstvene podatke i trendove na tržištu kako bi odredili buduće finansijske i strateške planove. Zdravstveni aktuari ocenjuju predmete, pripremaju rezervne planove i tumače medicinske obrasce za nove rizike i mogućnosti.

9. Direktor potraživanja 77.500-115.500 dolara godišnje

Direktor potraživanja nadgleda dnevne i dugoročne aktivnosti odeljenja za potraživanja u osiguranju. Na ovom radnom mestu zaduženi ste za uspostavljanje jedinstvene politike o osiguranju i potraživanjima za različite situacije.

10. Glavni procenitelj štete 43.000-114.000 dolara godišnje

Glavni procenitelj štete je stručnjak za osiguranje koji je odgovoran za analizu incidenata kako bi se utvrdila finansijska obaveza osiguravajućeg društva. Dužnosti ove pozicije su istraživanja imovine ili fizičke štete u vezi sa potraživanjima iz osiguranja.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde