„Ako staneš, puk’o si“ na primeru Delta Holdinga

Foto: Bonitet Media Group

“Onog trenutka kad staneš u biznisu, puk’o si”, rekao je jednom prilikom Miroslav Mišković, osnivač i predsednik kompanije Delta Holding.

Može se reći da se te rečenice i pridržava. Kompanija prethodnih godina beleži rekordne rezultate, a ogromna sredstva i pored toga, i dalje idu na investicije.

Delta District

Pre samo desetak dana otvoren je rekonstruisani poslovni i kongresni prostor Sava centra za koji su izdvojili preko 100 miliona evra. Međutim nove investicije se već najavljuju.

Direktorka Delta Real Estate Angelina Nekić izjavila je za sajt beogradske.rs da ta kompanija kreće u realizaciju poslovnog objekta „Delta Iron“ u Novom Sadu. Zatim višenamenskog kompleksa „Delta Land“ na mestu Pamučnog kombinata u Bulevaru despota Stefana. Ali i „Delta District“-a u novobeogradskom Bloku 20.

„Dve poslovne zgrade, hotel sa internacionalnim lancem, očekujemo da krene početkom naredne godine“, rekla je Nekić, govoreći o projektu na Novom Beogradu.

Reč je o izuzetno atraktivnoj lokaciji, u centralnoj poslovnoj zoni Novog Beograda, i neposrednoj blizini „Sava centra“ i hotela „Crowne Plaza“. Oni su takođe u vlasništvu „Delte“. Tu je i sedište te kompanije koje se nalazi u poslovnom objektu „Delta House”.

Kako piše N1, Plan detaljne regulacije (PDR) za ovaj deo Bloka 20, odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su na sednici 13. septembra. Time se stekao planski osnov za realizaciju planova kompanije Delta Holding.

Delta Holding ‘opklada’ na kongresni turizam

“Prateći tržište i naše strateške planove, najveće investicije u predstojećem periodu očekuju nas u sektoru nekretnina i na polju e-commerce trgovine sa našim Ananasom”, rekla je Anja Skulić, direktorka razvoja poslovanja Delta Holdinga, prošle godine za naš “Svet bankarstva i investicija”.

Ananas investira u širenje u regionu, dok, što se tiče nekretnina, najveća koncentracija je u Beogradu.

I sve deluje logično. ‘Opklada’ na kongresni turizam koji je Delta napravila ogromnom investicijom u Sava centar (koja će biti kompletirana sredinom sledeće godine) i željom da Beograd postane kongresni centar ovog dela Evrope, kompanija će zaokružiti hotelima.

Delta u svom vlasništvu ima Crowne Plazu i, odnedavno i Radisson Collection. Oni se nalaze u neposrednoj blizini Sava centra. Tu je i Indigo hotel u samo centru grada.

Sudeći da je objavljeno da je na prvom kongresu u novom Sava centru bilo 1,500 učesnika, kao i poznavajući kapacitete hotela koji su u njenom vlasništvu, Delta očigledno planira da sa još jednim ‘na par metara’ od mesta događaja sve goste ‘spakuje’ u svoje hotele.

Delta će novim hotelom zaokružiti ovaj biznis i investiciju koja će sigurno doneti profit tek u narednim godinama. Kako je ranije rečeno, povrat investicije u Sava centar, desiće se tek za 15-18 godina.

Dve poslovne zgrade su samo bonus.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde