Zatvorena jedna od najvećih akvizicija u tehnološkoj industriji

Foto: Envato Elements / NomadSoul1

Američki proizvođač čipova Broadcom saopštio je da je zatvorio svoju akviziciju softverske kompanije VMWare vrednu 69 milijardi dolara, javlja Reuters.

Zaključivanjem posla to je sada jedan od najvećih ugovora o preuzimanju u tehnološkoj industriji.

Pod lupom regulatora širom sveta već mesecima, Broadcom je sada dobio sva regulatorna odobrenja za kupovinu. Poslednju potvrdu dala je Kina ranije u utorak koja je odobrila kupovinu uz dodatne restriktivne uslove.

VMWare serverski softver bi trebalo da radi sa lokalnim hardverom i dogovor ne bi trebalo da ograničava kupce u kupovini i korišćenju hardverskih proizvoda kompanije Broadcom kao što su adapteri za skladištenje podataka, navodi se u saopštenju kineskog regulatora.

Strah od tenzija na relaciji Kina – SAD

Neki investitori u ove kompanije su se plašili ishoda sporazuma nakon što su prošlog meseca izveštaji rekli da bi rastući kinesko-američki rast tenzija mogao da navede kineskog regulatora da poništi dogovor.

Tenzije između Pekinga i Vašingtona su porasle nakon što je Bajdenova administracija uvela oštrije kontrole izvoza vrhunskih čipova u Kinu u oktobru.

Ovim ugovorom Broadcom će se transformisati u diverzifikovanu tehnološku kompaniju, čije će poslovanje uključivati i mikročipove i računarske usluge “u oblaku”.

Milijarder na čelu Broadcoma Hok Tan istražuje opcije za ugovore sa softverskim kompanijama još od kada je Donald Tramp blokirao njegov pokušaj da otkupi kompaniju Qualcomm zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde