Albanski milioner otvorio hotel sa 5 zvezdica u Zagrebu

Foto: Gener2

Baškim Uljaj, albanski biznismen i milioner, otvorio je u centru Zagreba novi hotel MET Boutique sa pet zvezdica.

Kao investitor se pojavljuje krovna albanska kompanija Gener 2, u vlasništvu Uljaja.  Uljaj u Hrvatskoj trenutno ima registrovane dve kompanije, Gener2 i Abau. Hrvatski Gener2 podružnica je matične kompanije, a Abau je osnovana 2015. Direktor obe firme je Ahmet Uljaj.

 “Drago nam je da smo u jezgru grada ‘oživeli’ prostor koji nije bio funkcionalan. Hotel je mali, ali velike simbolike i za region jer ukazuje na prijateljstvo i saradnju Hrvatske i Albanije i verujemo da je hotel i vrednost za grad”, istakao je Ahmet Uljaj na otvaranju.

Ko je Baškim Uljaj?

Baškim Uljaj jedan je od najbogatijih Albanaca, a na poslovnoj sceni je prisutan od sredine 1990-ih. Njegova građevinska kompanija je u vreme mandata tada gradonačelnika Tirane, a danas premijera države Edija Rame, dobila dozvole za gradnju na najvrednijim gradskim zemljištima, piše Jutarnji list.

Osim što se bavi investicijama, Uljaj učestvuje i u kreiranju javnog mnenja u Albaniji. Početkom 2018. Gener2 grupa sklopila je partnerstvo sa CNN-om te su pokrenuli “news channel” A2.

Njegova kompanija Gener2, koja je i investitor u zagrebački hotel, praktično drži monopol na gradnju puteva u Albaniji. Prošle godine dodeljena mu je koncesija za auto-put Tirana – Thumanë – Vorë, vredna 225 miliona evra.

Albanski mediji bogatstvo Uljaja procenjuju na 350 miliona evra.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde