Amazon nedostatak osoblja rešava robotima

Nakon nedavnog preuzimanja kompanije iRobot, proizvođača robotskih usisavača Roomba, Amazon nastavlja s ulaganjima u razvoj svojih proizvoda, tehnologija i procesa. Sada preuzima Cloostermans.

Cloostermans s Amazonom sarađuje od 2019. godine te su tokom tog vremena direktno učestvovali u razvoju robotskih sistema za Amazonova skladišta. Ovim će preuzimanjem Amazon osim tehnologije za premeštanje i slaganje teških paleta te robotike za pakovanje proizvoda preuzeti i oko 200 Cloostermans-ovih mašinaca i inženjera. Finansijski uslovi nisu objavljeni, prenosi Bug.

„Oduševljeni smo što se pridružujemo Amazonovoj porodici i proširujemo uticaj koji možemo imati na globalnom nivou“, rekao je Frederik Berkmoes-Jos, izvršni direktor Cloostermans-a, u izjavi koju je objavio Amazon.

„Amazon je podigao lestvicu kako tehnologije lanca snabdevanja mogu da koriste zaposlenima i kupcima i veselimo se što ćemo biti deo sledećeg poglavlja ove inovacije.“

Ranije ove godine, procurio je dopis iz kojega se moglo zaključiti da se Amazon bori s nedostatkom osoblja u skladištima, a ovo ulaganje u robotiku moglo bi pomoći u rešavanju tog problema, prenosi TechCrunch.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde