Kim Kardašijan osnovala fond rizičnog kapitala sa bivšim partnerom u Carlyle Group

Zvezda rijaliti programa i preduzetnica Kim Kardašijan pokrenula je “private equity” fond, fond rizičnog kapitala, zajedno sa bivšim partnerom u investicionoj firmi Carlyle Group, Džejom Samonsom.

SKKY Partners, kako će se fond zvati, fokusiraće se na ulaganje u potrošačke i medijske poslove.

Kardašijan je u tvitu kojim je obavestila javnosti, pomenula da će Samons voditi svakodnevne operacije kompanije, a da će njena majka Kris Džener će biti partner u firmi.

Njen poslovni partner, Samons je bivši globalni šef sektora za potrošače, medije i maloprodaju u Carlyle Group, američkoj multinacionalnoj investicionoj kompaniji. Grupa raspolaže sa skoro 400 milijardi dolara imovine, a Samons je u njoj radio preko 16 godina.

Klijenti su mu, prema njegovoj stranici na LinkedIn-u, bili poznati brendovi Supreme, Beats by Dr. Dre, Vogue International, Moncler i McDonald’s China, piše BBC.

Rijaliti zvezda, koja je stekla slavu nakon što se pojavila u porodičnom šouu „Keeping Up With the Kardashians“, poslednjih godina je doživela prilično uspeh u biznisu, a prema Forbes-u njena neto vrednost je 1,8 milijardi dolara.

Ona je 2019. godine pokrenula marku odeće za oblikovanje Skims koja je u januaru procenjena na 3,2 milijarde dolara, prema The Wall Street Journal-u. Takođe je pokrenula i brend za negu kože SKKN BY KIM ranije ove godine.

Početkom godine Kim Kardašijan se nalazila među tri poznate ličnosti koje su tužili investitori u kriptovalutu EthereumMax zbog ‘pumpanja’ ove valute na društvenim mrežama. Pored nje tu su i bokser Flojd Mejveder mlađi, košarkaš Pol Pirs ali i kreatori kriptovalute.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde