Beogradska arena neće novog sponzora

Foto: Pixabay / ahnesa

Nakon više od 12 godina Beogradska arena od srede ponovo nosi svoje izvorno ime.

Dosadašnji sponzorski naziv „Štark“ je uklonjen, a kako je rečeno Arena neće birati novog sponzora.  

„Beogradska arena od danas, nakon više godina, ponovo nosi svoje izvorno ime. Radove na uklanjanju prethodnog imena obišao je i predsednik privremenog organa Grada Beograda, Aleksandar Šapić, koji je tom prilikom istakao da naša zemlja i naš grad moraju da čuvaju svoje simbole u znak poštovanja svoje istorije i kulture“, navedeno je u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnoj stranici Arene.

Arena se od 2012. zvala “Kombank arena”, nakon sponzorskog ugovora sa tadašnjom Komercijalnom bankom. Od 2017. ugovor sa gradom potpisala je Atlantic Group i promenila naziv u “Štark arena”. Petogodišnji ugovor je produžen 2022, na još dve, do aprila ove godine.

Iako zvanično nisu saopštene cifre ugovora, pretpostavlja se da su bile višemilionske.

Beogradska arena: Problemi, dugovi

Beogradska arena i posle 20 godina ima problema sa prihodima i dugovanjima. Kako je pisao RTS u oktobru prošle godine Arena je zauzeta čak tri stotine dana u godini.

Čudno zvuči, ali najveći prihod Arena ne ostvaruje od koncerata već od izdavanja loža, zbog kojih je kasa bogatija za čak dva miliona evra godišnje, pisao je RTS.

„Da napravite deset koncerata jednom mesečno, što je jako teško, to vam donese 350.000 evra. Ne možemo da napravimo deset koncerata, možemo tri do četiri. Imate sportske događaje, koji mogu da vam donesu 300.000 do 400.000 evra“, rekao je Goran Grbović, direktor Beogradske arene.

Spas u košarci

Protekle dve godine košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda Beograd igraju svoje mečeve u ovom objektu a to se osetilo i na prihode.

„Povratkom sporta, uspeli smo da izdamo sve lože. To donosi prihod jako blizu troška koji Arena pravi tokom godine. Uz koncerte i sport, uspevamo to da nadokadimo i da uz reprogram vraćamo dugove“, istiakao je Grbović.

Prema podacima firme Company Wall, Arena je u 2022. godini imala neto gubitak od 206.444.000 miliona dinara. Za 2021. i 2020. godinu prosečan gubitak je oko 100 miliona dinara.  Podaci za prošlu godinu nisu dostupni.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde