Beogradska berza dobila novog direktora

Foto: LinkedIn

Za novog izvršnog direktora Beogradske berze Nadzorni odbor imenovao je Ivana Leposavića, iskusnog međunarodnog stručnjaka za finansije i investicije.

Kao što je najavio prošlog meseca, nakon 22 godine rada na Beogradskoj berzi, od kojih 8 godina na mestu direktora Berze, Siniša Krneta se povukao sa čela ove institucije.

Po dobijanju saglasnosti Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, dužnost izvršnog direktora Berze preuzima od 01.09.2023. godine, saopštila je Beogradska berza.

Ko je Ivan Leposavić?

Svoju dugogodišnju profesionalnu karijeru, Leposavić je započeo u jednoj od vodećih privatnih investicionih kompanija u regionu Jugoistočne Evrope – EKI Investment Group, u kojoj je bio angažovan na većem broju složenih investicionih i M&A projekata u različitim sektorima i u različitim klasama imovine.

Svoju karijeru nastavlja u Međunarodnoj finansijskoj korporaciji (IFC), članici Grupacije Svetske banke u kojoj je punih jedanaest godina uspešno rukovodio timovima vrhunskih profesionalaca na projektima vrednim više milijardi USD u preko 20 zemalja Evrope i Centralne Azije.

Sa visokim prosečnim ocenama i u rekordnom roku diplomirao je 2007. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Na istom fakultetu 2012. godine i magistrira na odseku poslovne administracije – smer Strateški finansijski menadžment. Svoje školovanje nastavlja na prestižnim Univerzitetima u Americi, na kojima se usavršava na Harvard Kennedy School i Columbia Business School, gde se fokusirao na oblasti međunarodnih finansija, infrastrukture, kao i na vrednosno investiranje („Value Investing“). Takođe, poseduje i CFA level 1 sertifikat.

“Imajući u vidu izuzetnu stručnost, međunarodno iskustvo i strateški menadžerski talenat gospodina Leposavića, Beogradska berza ostaje u sigurnim rukama i spremna je za dinamičnu i uspešnu budućnost. Preuzimajući poziciju izvršnog direktora, Ivan Leposavić pred Beogradsku berzu postavlja ambiciozne ciljeve, stremeći njenom daljem unapređivanju i osnaživanju kako u nacionalnim tako i internacionalnim okvirima”, navela je Beogradska berza u saopštenju.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde