Remi Jensen novi direktor JYSK-a – tek treći od osnivanja

Foto: JYSK / Morten Rehne

Globalna maloprodajna kompanija proizvoda za kuću JYSK imenovala je Ramija Jensena za novog predsednika i izvršnog direktora.

On je tek treći čovek na toj poziciji od osnivanja kompanije, saopštio je JYSK.

On će biti odgovoran za više od 3.300 prodavnica u 48 zemalja i upravljanje timom od preko 30.000 zaposlenih.

Tokom protekle godine, Rami Jensen je blisko sarađivao sa bivšim predsednikom i izvršnim direktorom Janom Beghomom kako bi osigurao tranziciju koja nije ugrozila kontinuitet poslovanja.

„Izuzetna mi je čast preuzeti ulogu predsednika i izvršnog direktora kompanije JYSK. Naša kompanija ostvaruje kontinuirani rast i postiže rekordne rezultate od 1979. godine kada ju je osnovao Lars Larsen, a kasnije pod vodstvom Jana Boga. U JYSK-u sam imao priliku lično da se razvijam i gradim karijeru, i sa uzbuđenjem gledam u budućnost. Radujem se saradnji u stvaranju izvanrednih rezultata za našu kompaniju i klijente. Uprkos izazovima, s punim samopouzdanjem verujem da ćemo ostati verni osnovnim vrednostima JYSKa i nastaviti progresivan razvoj našeg maloprodajnog lanca,“ ističe Rami Jensen, predsednik i izvršni direktor JYSK-a.

Rami Jensen je veći deo svoje karijere proveo baš u kompaniji JYSK. Prvi put se pridružio kao praktikant u prodavnici u Danskoj 1994. godine. Postepeno je napredovao do uloge izvršnog potpredsednika za razvoj poslovanja. Privremeno je napustio kompaniju 2018. godine, kako bi bio izvršni direktor u kompaniji ILVA koja je isto u sastavu Lars Larsen Grupe, pre povratka u JYSK 2022. godine.

Promene i u Srbiji

U skladu sa novim vizijama koje su zahvatile vrhovno rukovodstvo kompanije, došlo je do značajnih unapređenja i na tržištu Srbije. U tom kontekstu, istaknuto je imenovanje Milana Stevanovića, koji je prešao sa pozicije District managera na poziciji Retail managera za Srbiju i postao deo upravljačke strukture na regionalnom nivou.

Stevanović je postao član uprave JYSK-a, odgovoran za tržišta Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde