Expobanka i zvanično postala Adriatic Bank

Foto: Envato Elements / Pressmaster

Od 1. septembra, Expobanka A.D. Beograd i zvanično posluje pod imenom Adriatic Bank A.D. Beograd.

Promena naziva banke, jedna je u nizu strateških aktivnosti koje će doprineti stvaranju vizuelne asocijacije sa bankom koja će posvećeno raditi na pružanju kvalitetnih usluga klijentima, prilagođenih njegovim savremenim potrebama, saopšteno je iz ove banke. 

Nakon promene imena, Adriatic Banka A.D. Beograd će u predstojećem periodu uvoditi i novu poslovnu aktivnost na novoj lokaciji u kuli Skyline Beograd, u okviru koje će se pružati usluge privatnog bankarstva. Osim kancelarijskog prostora za ovaj segment poslovanja, planirano je i otvaranje nove filijale u sklopu Skyline kule.

„Naš primarni fokus će biti usmeren ka visoko personalizovanim uslugama za klijente, pružanju finansijske podrške privredi i sektoru malih i srednjih preduzeća. Radujemo se prilikama koje ove promene donose i uložićemo napore da se istaknemo kao banka koja će na konkurentnom bankarskom tržištu pružiti brzinu i sigurnost svojim klijentima“, istakao je novi predsednik Izvršnog odbora Adriatic banke Đorđe Lukić.

Peta banka u Crnoj Gori

Podsećamo, u aprilu ove godine, većinski vlasnik Adriatic Bank preuzeo je Expobank A.D. Beograd sa ciljem proširenja poslovanja na tržište Srbije.

“Ova transakcija je korak ka proširenju uspešnog poslovanja Adriatic Bank AD Podgorica, koja beleži kontinuirani rast od promene vlasništva 2020. godine,”  naveli su iz advokatske kancelarije Moravčević Vojnović i partneri koja je u saradnji sa Schoenherr-om bila savetnik u ovom poslu..

Adriatic Bank A.D. Podgorica je peta banka u Crnoj Gori po veličini aktive i najmlađa banka na crnogorskom tržištu.

Expobank je od svog osnivanja bila poznata pod nazivom Centrobank a.d. Beograd, dok je 2006. promenila ime u Laiki bank a.d. Dve godine nakon toga je kompanija počela da posluje pod nazivom Marfin Bank JSC, da bi u 2017. bila delistirana sa Beogradske berze nakon što ju je kupila češka Expobanka.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde