Bezos i Džej Zi zajedno kupuju NFL tim?

Dan nakon što je NFL tim Washington Commanders objavio da vlasnici Danijel i Tanja Snajder razmatraju prodaju tima, počelo je da se priča o potencijalnom kupcu.

Jedno od imena koje se najčešće pominje je osnivač Amazona Džef Bezos.

Kako piše The Washington Post, Bezosova ponuda mogla bi da uključi i muzičkog mogula Džej Zija kao investitora. Ova informacija vašingtonskom listu došla je od osobe upoznatom sa situacijom.

NFL tim je saopštio da su Danijel i Tanja Snajder, njegova supruga i ko-izvršni direktor franšize, angažovali investicionu banku da „razmotre potencijalne transakcije” u vezi sa timom. Ali nije precizirano da li Snajderi nameravaju da prodaju celu franšizu ili manjinski udeo. Mogućnost prodaje tima iz Vašingtona dolazi nakon informacije da je pokrenuta istraga protiv rukovodstva zbog finansijskih malverzacija, što je negirano od strane Washington Commanders-a. Forbes je u avgustu procenio da tim vredi 5,6 milijardi dolara.

NFL tim kao najveći trofej

„Posedovanje NFL tima je najveći trofej“, rekao je Džek Evans, bivši gradski rukovodilac u Vašingtonu. „Više od bejzbol tima, više od bilo čega drugog za one koji imaju toliki novac.“

Evans je, kao šef odbora za finansije u ovom gradu, napravio ugovore koji su doveli do novog kongresnog centra, Capital One Arene i Nacionalnog parka u gradu. Rekao je da veruje da Snajderu „nema povratka“ i da mora da proda tim. Cena bi mogla da bude čak 7 milijardi dolara, procenio je Evans.

Zašto Bezos i Džej Zi?

Zašto se toliko priča o Bezosu i Džej Ziju? Zbog veza koje imaju sa NFL-om. Bezos je vlasnik The Washington Post-a, a njegov Amazon nosi NFL-ov paket „Fudbal u četvrtak uveče“ (Thursday Night Football) koji vredi milijardu dolara godišnje. Drugi vlasnici NFL klubova žele da se neko kao Bezos ‘učlani u klub’ i da ligi još veći značaj. I, naravno, uloži još novca.

Džej Zi je napravio partnerstvo sa NFL-om 2019. kako bi njegova agencija Roc Nation postala koproducent šou programa na Super Bowl-a. On je bivši suvlasnik NBA Brooklyn Netsa i ima procenjenu neto vrednost od 1,3 milijarde dolara, prema Forbes-u.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde