Više
  - Reklama -

  Bitcoin “preskočio” vrednost od 50.000 dolara

  Još članaka iz ove rubrike

  Bitcoin je skočio iznad 50.000 dolara na nov rekord svih vremena, podstaknut između ostalog saopštenjem softverske kompanije MicroStrategy da će prikupiti 600 miliona dolara prodajom efektivnog novca, a prihod uložiti u kupovinu najstarije svetske kriptovalute.

  Kako prenosi Reuters, bitcoin je dostigao nov maksimum od 50.602 dolara, nakon što se prethodno trgovao u porastu za 3,3 odsto na 49.537 dolara.

  Od početka godine do sada, bitkoin je ojačao za oko 72 odsto, pri čemu je izraziti rast zabeležen nakon što je proizvođač električnih automobila “Tesla” saopštio da je u kupovinu ove virtuelne valute uložio 1,5 milijardi dolara.

  Pored toga, snažnom usponu doprineo je i rast tražnje velikih investitora za bitcoinom od kojih su mnogi nagovestili da će početi da ga prihvataju kao sredstvo plaćanja.

  Kompanija za poslovni softver MicroStrategy je objavila da će prikupiti 600 miliona dolara prodajom konvertibilnih novčanica i iskoristiti prihod za kupovinu bitkoina, čime dodatno pojačava svoja kontinuirana ulaganja u tu kriptovalutu.

  Akcije MikroStratedzija skočile su nakon te vesti za skoro 4,0 posto na trgovanju pre zvaničnog otvaranja njujorške berze.

  Ova kompanija, čiji je glavni izvršni direktor Majkl Sejlor, postala je jedan od najistaknutijih zagovornika bitkoina, pri čemu je prošle godine neprestano gomilala količinu te valute kako joj je vrednost rasla.

  MicroStrategy je takođe u decembru prodao tradicionalne novčanice u vrednosti od 650 miliona dolara kako bi kupio bitkoine.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo