Više
  - Reklama -

  Nakon 114 godina rada gasi se osječka fabrika šećera?

  Još članaka iz ove rubrike

  Nastave li se gašenja, od nekadašnje izvoznice šećera, Hrvatska bi mogla postati zemlja bez ijednog vlastitog zrna, piše Dnevnik.hr, najavljujući gašenje još jedne fabrike šećera u ovoj zemlji.

  Haos je,navodi portal, počeo nakon ukidanja kvota na evropskom tržištu 2017. godine, kada se pojavila se hiperprodukcija, uvoz jeftinog šećera, a od evropske pomoći za restrukturiranje industrije Hrvatska nije imala koristi jer je u Uniju ušla kad se ona već podelila.

  Proizvodnja šećera lani je pala na tek trećinu u odnosu na rekordnu 2014. Šećera nema ako nema sirovine, pa iz Ministarstva poljoprivrede najavljuju nove mere, a u Hrvatskoj industriji šećera kažu da posla ima još samo za jednu fabriku.

  Još jedna u nizu kojoj se sprema gašenje je i osječka šećerana. Otkazi i otpremnine potpisuju se od avgusta prošle godine, a da je još otpuštanja najavljeno, potvrdili su Dnevnik.hr  i u Zavodu za zapošljavanje. Strahuje se da osječku fabriku šećera, nakon 114 godina rada, čeka stečaj i gašenje, piše Dnevnik.hr.

  - Reklama -spot_img

  Preporučujemo