Bloomberg Adria: Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Foto: Aircash

Aircash,  prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije.

Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije.

Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je  licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za elektronski novac od krovnog regulatora EBA (European Banking Authority).

Približavaju se brojci od milion korisnika i objedinjuju sve potrebne funkcionalnosti za brza, jednostavna i povoljna plaćanja. Osim u Srbiji, planiraju da se prošire na tržišta u Evropi, te posebno u susedne zemlje – BiH, Crnu Goru i Albaniju.

Aircash: Ne planiramo da pružamo bankarske usluge

Ćosić je najavio da u narednim mesecima izlaze sa uslugom dodeljivanja IBAN-a svakom korisniku Aircash novčanika.

“Ova usluga će omogućiti brza plaćanja s računa svih banaka na Aircash aplikaciju, instant prenose s Aircasha na bilo koji bankovni račun, te instant prebacivanje novca s drugih mobilnih platformi poput PayPal-a, Revolut-a i sličnih na Aircash istovremeno omogućujući plaćanje i podizanje tog novca putem Aircash Mastercard kartice”.

On kaže da zakonske odredbe država Zapadnog Balkana dobro prate EU regulativu, stanovništvo je digitalno pismeno, prihvata nove trendove i inovacije.

“Veselimo se skorom početku pružanja Aircash usluga i nadamo se međusobnom zadovoljstvu i zajedničkom uspehu. Ne planiramo da pružamo bankarske usluge, banke to rade, te smo otvoreni za saradnju s bankama”, kaže Ćosić.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde