Ćerka osnivača postaje predsednica grupe u čijem je vlasništvu i Zara

Kompanija Inditex, u čijem su vlasništvu brendovi poput Zare i Massimo Dutti, saopštila je da će Marta Ortega, ćerka osnivača španskog modnog giganta, preuzeti mesto predsednice grupe.

Ona će u aprilu zameniti Pabla Islu, koji je bio predsednik od 2011. godine, navodi se u saopštenju kompanije. 

Marta Ortega je “bila angažovana u različitim oblastima grupe poslednjih 15 godina i naročito je radila na jačanju imidža Zarinog brenda i modne ponude”, navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

Marta će na ovu funkciju stupiti u aprilu sledeće godine, a u izjavi za štampu rekla je da je uvek govorila kako će život posvetiti nasleđu svojih roditelja, “gledajući u budućnost i učiti iz prošlosti.”

Ona je, kako navode mediji, otvorenija za javnost u odnosu na njenog oca, pa se može videti na različitim događajima i velikim modnim revijama širom sveta.

Ovo je, kako navodi Bloomberg, potez koji je potpuno različit u odnosu na onaj koji je učinio veliki švedski rival H&M. Naime, oni su u želji da se odvoje od porodice koja je osnovala kompaniju na čelo početkom prošle godine postavili Helenu Helmerson.

Amansio Ortega je osnovao Inditex sa svojom bivšom suprugom Rozalijom 1975. godine u severozapadnom španskom regionu Galicija. On je i najveći deoničar kompanije koja pod svojom kapom ima sedam velikih brendova među kojima su Massimo Dutti, Bershka i Zara. Zato je i jedan od najbogatijih ljudi na svetu. 

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde