Češko-slovački holding krenuo u agresivno širenje na hrvatskom tržištu

Kako pišu hrvatski mediji, češko-slovački investicioni holding EMMA Capital preuzeo je Marinu Trogir.  Vrednost transakcije je 30 miliona evra, a trebala bi biti dovršena do kraja godine.

Češko-slovački holding, kako naglašavaju mediji, očito je krenula u agresivno širenje na hrvatskom tržištu. Pre nekoliko meseci preuzeli su Marinu Nautica u Novigradu, a, imaju ambiciju da preuzmu još nekoliko marina u Hrvatskoj, tokom leta zaključili su ulaganje u Bazzar, najbrže rastuću tehnološku firmu iz Hrvatske koja posluje na tržištu e-trgovine u jugoistočnoj Evropi, vlasnici su SuperSport kladionice, agencije Minus 5 koja se bavi razvojem softvera za kladionice, a čak su bili i zainteresovani i za Ledo, ušli u uži krug, ali je na kraju bolju ponudu dao Nomad Foods

Marina Trogir ima otprilike 250 vezova u moru i na kopnu i može da primi jahte svih veličina. Poseduje dva travel lifta i još neke sadržaje, tako da prihode ostvaruje i od najma parkinga i od najma objekata.

Danko Končar, predsednik Uprave Brodotrogira, u čijem sastavu je poslovala Marina Trogir, otkriva da se na zapadnom delu poluostrva na kojem je smešten Brodotrogir priprema gradnja nove marine s oko 270 vezova, a investicija se procenjuje na 20 miliona evra.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde