Coca-Cola predstavila svoje prvo alkoholno piće u Kini

Kompanija Coca-Cola predstavila je svoje prvo alkoholno piće u Kini, Topo Chico Hard Seltzer, kao deo njihove strategije “Beverages for Life” i njihov proboj na kinesko tržište alkoholnih pića.

Topo Chico Hard Seltzer je napravljen od bezglutenske alkoholne baze, malo šećera, voćne arome i gazirane vode sa 4,7vol.% alkohola, a dostupan je u tri ukusa, navodi se na zvaničnom sajtu kompanije.

Proizvod je pušten u prodaju 1. juna i može se kupiti raznim kanalima e-trgovine, kao i u vodećoj prodavnici Coca-Cole Tmall, prenose kineski mediji.

Topo Chico Hard Seltzer inspirisan je meksičkim brendom gazirane mineralne vode Topo Chico iz 1895. godine, a koje je kod potrošača postalo sve popularnije poslednjih godina. Novo Coca-Cola alkoholno piće, prvenstveno je namanjeno mlađoj populaciji potrošača, a pre lasniranja na kinesko tržište, predstavljeno je u Latinskoj Americi i Evropi.

Prema analizi Akademije Sinica koja je objavljena pod nazivom „Tržišne perspektive i status kvo analiza industrije bezalkoholnih pića 2020“, veličina tržišta kineske industrije voćnog vina u 2019. godini iznosila je približno 231,5 milijardi juana (36,28 milijardi američkih dolara), a tokom protekle dve godine, stopa rasta potrošnje pića sa niskim alkoholom na kineskom tržištu premašuje 50 posto, uz prošlogodišnji skok od čak 80 procenata. Ovo je očigledno bio dovoljan znak za kompaniju Coca-Cola da je sada trenutak za lansiranje njihovog novog alkoholnog pića u Kini.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde