Đoković ostao bez još jednog sponzora

Poslednji članci iz ove rubrike

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izgubio je još jednog sponzora. Kompanija UKG, odlučila se za prekid saradnje, javio je portal Sportico.

Razlozi prekida saradnje nisu navedeni, ali portal pretpostavlja da je u pitanju „drama oko vakcinisanja“ koja se oko Đokovića odvila u januaru.

UKG je kompanija koja se bavi tehnologijom, a potpisala je ugovor s Đokovićem još 2019. godine, dok su se još zvali Ultimate Software, a pre nego što su se spojili s Kronosom. Pored ugovora s Đokovićem, UKG se probio u tenisku sferu i sponzorstvom turnira u Majamiju.

Kako je UKG naveo, Đoković i oni su se dogovorili o dobrovoljnom prekidu saradnje, pošto im je ugovor isticao ove godine. Đoković je logo UKG nosio na majici tokom turnira u Dubaiju, da bi ga potom skinuo za Madrid i Monte Karlo.

Otišao i Peugeot, ali neki su i ostali

Đokovića je u martu napustila kompanija Peugeot, koja je bila sponzor od 2014.godine , a zajedno sa UKG-om bila je najisplativiji sponzorski tandem za prvog tenisera sveta.

Jedan od većih sponzora koji je i dalje sa srpskim teniserom je Lacoste (mada su razmišljali), koji mu kako piše Sportico donosi 10 miliona dolara godišnje, a sa njim su još Head, Asics, Hublot i Raiffeisen banka.

Đoković je prošle godine bio četvrti najplaćeniji teniser sa zaradom od 334 miliona dolara.     

Komentari

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime

Preporučujemo

Pratite nas