„Đorđe Vajfert“ za 15 kompanija u Srbiji

Privredna komora Srbije (PKS) osmi put je dodelila Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“, kompanijama koje su pokazale najveću posvećenost principima društvene odgovornosti u Srbiji.

Nagrađeno je ukupno 15 kompanija, a nagrade su dodeljene u tri kategorije –  velika, srednja i mala privredna društva.

U kategoriji velikih privrednih društava 

  • Delta Holding, 
  • DM drogerie markt, 
  • Henkel Srbija, 
  • Nestle Adriatic S, 
  • Trajal korporacija Кruševac.

Među srednjim firmama lideri društvene odgovornosti su: Bosis Valjevo, eFront Beograd, FPM Agromehanika Boljevac, Sani Optik Beograd, ManpowerGroup Beograd, a u kategoriji malih i mikro firmi: Novitet Žitkovac, Basna Atenica, Lana Nedeljković PR Ferdinand knedle, Danka Živković PR TWO N КIDS FURNITURE & DECOR, CP Distribution Novi Sad.

Prvi put su uručena i priznanja za doprinos u određenim oblastima društvene odgovornosti.

Nagrađeni su Dunav osiguranje za angažovanje zaposlenih u razvoju lokalne zajednice, MК Group za podršku zdravstvenim ustanovama i zdravstvenim radnicima u prevenciji i borbi protiv širenja pandemije korona virusa i Mozzart Beograd za volontersko angažovanje zaposlenih u borbi protiv širenja pandemije korona virusa.

Takođe, nagrade u su dobili i kompanije TIFFANY Production Čačak za podršku u obrazovanju i zapošljavanju mladih, Brooks Hannas & Partners Beograd za širenje svesti o značaju zaštite životne sredine, kao i Generali Osiguranje Srbija za podršku i razvoj porodice.

Nacionalna nagrada za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert”“ dodeljuje se od 2007. bijenalno, a ovoga puta takmičenje je trajalo šest meseci i obuhvatilo je 31 prijavljenu kompaniju.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde