Draginja Đurić nakon 20 godina napušta poziciju predsednika IO u Banca Intesa

Nakon više od 20 godina uspešnog upravljanja poslovanjem Banca Intesa Beograd, Draginja Đurić napušta poziciju predsednika Izvršnog odbora, koju će preuzeti Darko Popović, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom. 

Draginja Đurić će nastaviti da daje svoj doprinos grupi Intesa Sanpaolo u funkciji savetnika direktora Divizije internacionalnih banaka članica za CEE oblast – Hrvatsku, Slovačku i, posebno, Srbiju u funkciji ambasadora Intesa Sanpaolo Grupe u komunikaciji sa regulatorima, institucijama i potencijalnim klijentima na ovim tržištima. Dodatno, u novoj ulozi će svoje decenijsko iskustvo i široku ekspertizu staviti na raspolaganje članicama Grupe kao zamenik predsednika Upravnog odbora u Privrednoj banci Zagreb, član upravnih odbora VUB banke u Slovačkoj i IVS, kompanije za pružanje IT usluga. 

Direktor Divizije internacionalnih banaka članica, g Marko Elio Rotinji je ovim povodom rekao da je Draginja Đurić “u velikoj meri doprinela razvoju i uspehu Banka Intesa na srpskom tržištu”. 

“Uveren sam u to da će biti jednako posvećena i u svojoj novoj ulozi i na taj način svojom ekspertizom i vizijom dodati vrednost poslovanju bankama članicama na drugim tržištima. Zaista je inspirišuće imati u svojim redovima pravog lidera i kompletnu ličnost izvrsne reputacije čak i na regionalnom nivou, na čelu vodeće banke jednog od prominentnijih strateških tržišta u okviru Divizije.“

Draginja Đurić bila je više puta bankar godine u Srbiji

Od kako je 2001. godine preuzela rukovođenje bankom, Draginja Đurić je pružila izuzetan doprinos njenom razvoju, kao i napretku celokupnog bankarskog sektora Srbije. Pod njenim upravljanjem, Banca Intesa Beograd je postala deo međunarodne grupe Intesa Sanpaolo, integrisala najviše internacionalne standarde u svoje poslovanje i zauzela vodeću poziciju na tržištu mereno ključnim pokazateljima uspešnosti poslovanja koju sa uspehom održava već 15 godina. Poslovni rezultati banke nagrađeni su nizom inostranih i domaćih priznanja, među kojima se ističe devet nagrada za Banku godine u Srbiji magazina The Banker, kao i po šest priznanja za najuspešniju banku časopisa Euromoney i Global Finance. 

Tokom svoje izuzetne profesionalne karijere, Draginja Đurić je više puta proglašena za bankara godine u Srbiji od strane uglednih finansijskih publikacija, kao i za najboljeg bankara jugoistočne Evrope. Među brojnim priznanjima koje je ponela posebno mesto zauzimaju Orden za zasluge Republike Italije zbog zalaganja na promociji i unapređenju odnosa između Srbije i Italije, „Laureat vrline“ Mokrogorske škole menadžmenta za doprinos ženskom liderstvu, kao i Orden Svete Carice Milice – Prepodobne Evgenije za pomaganje manastiru Studenica Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve, navodi se u saopštenju.

„Izuzetno je zadovoljstvo, sreća i čast što sam imala priliku da više od dvadeset godina budem na čelu najveće i jedne od sistemski najvažnijih banaka na tržištu koja je uvek bila solidan oslonac privredi i sigurna potpora građanima. Ovom prilikom želim da zahvalim svojim saradnicima na posvećenosti i profesionalnosti, ali i klijentima na uvažavanju i poverenju koje smo uzajamno strpljivo gradili i negovali na obostrano zadovoljstvo. Na kraju, želela bih da uputim zahvalnost i lokalnoj zajednici i da istaknem da smo se kao Banka, pored očekivanja akcionara da dosegnemo zadate rezultate, uvek trudili da podržimo društvenu zajednicu i pružimo pomoć u onoj meri u kojoj smo mogli.“, izjavila je Draginja Đurić, povodom preuzimanja svoje nove funkcije u okviru Grupe.

Preuzima Darko Popović

Darko Popović preuzima rukovođenje bankom nakon trinaest godina na poziciji člana Izvršnog odbora. Svoje profesionalno iskustvo u bankarskoj industriji stekao je na rukovodećim funkcijama u oblasti kako poslovanja sa fizičkim licima i malim biznisom, tako i sa privrednim subjektima, ali i u segmentu upravljanja rizicima. Pored toga, predsednik je Upravnog odbora lizing kompanije Intesa Lizing i člana Nadzornog odbora Društva za upravljanje investicionim fondovima Intesa Invest. Uživajući puno poverenje matične Grupe i članova Izvršnog odbora banke, Darko Popović će predvoditi razvoj Banca Intesa i njenu dalju transformaciju u novom poslovnom ambijentu, uz još snažniji fokus na inovaciju proizvoda i usluga, agilnost i efikasnost procesa, fleksibilnost i izuzetno korisničko iskustvo sa ciljem da i u narednom periodu ostane vodeća banka na tržištu i uspešno odgovori na potrebe svojih klijenata. 

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde