Gejts: 2021. je godina velike lične tuge za mene

Milijarder Bil Gejts tradicionalno se obratio javnosti na svom blogu “GatesNotes” kako bi analizirao prethodnu i rekao svoja očekivanja od iduće godine.

U veoma opširnom tekstu, može se pročitati uglavnom sve ono što je Gejts govorio i tokom 2021. Od pandemije, napretku vakcina, borbi protiv klimatskih promena, napretku tehnologije, teorijama zavere, do onoga na čemu radi i na čemu će raditi.

Sve u svemu, Gejts gaji optimizam u pogledu naredne godine i očekuje da se tokom nje završi priča sa koronavirusom.

Ono što je interesantno je jedan deo teksta koji se odnosi na njegov privatni život.

Gejts upućuje na radoznalost javnosti u vezi njegovog razvoda sa Melindom, pa piše da njih dvoje nastavljaju da zajedno vode njihovu fondaciju i , kako kaže, “pronašli su dobar novi radni ritam”.

Ali ne mogu da poreknem da je to bila godina velike lične tuge za mene. Prilagođavanje promenama nikada nije lako, ma kakva ona bila. Bio sam impresioniran koliko su moji voljeni – posebno moja deca – bili otporni u ovom izazovnom vremenu”, piše on.

Gejts kaže da je njegova porodica doživela i mnogo promena izvan onoga što se može pročitati u medijima. “Moja najstarija ćerka Džen se udala ove jeseni, a njeno venčanje je bilo vrhunac ove godine za mene. Naša najmlađa, Fibi, završila je srednju školu i otišla na koledž. Pošto je moj sin Rori takođe stalno u školi, to znači da sam zvanično “sam u kući”. Kuća je sada mnogo mirnija kada nema gomile tinejdžera koji se stalno motaju po njoj. Ali čak i ako je ovih dana lakše da se fokusiram na čitanje knjiga ili obavljanje nekog posla, nedostaju mi”.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde