Nova investicija Bila Gejtsa je – mleko

Pre nekoliko dana u našoj rubrici „Na današnji dan“obeležili smo rođendan osnivača Microsofta Bila Gejtsa. Kako javljaju britanski mediji, jedan od najbogatijih ljudi na svetu rođendan je proslavio u turskom letovalištu Bodrum, a među 50-tak zvanica bio je i osnivača kompanije Amazon Džef Bezos.

Sa druge strane sveta, američki mediji pišu o novoj investiciji Bila Gejtsa. Onlajn izdanje poslovnog lista Fast Company, piše da je milijarder odlučio da investira u proizvodnju mleka kojom neće biti izazvana velika emisija štetnih gasova.

Na kartonskoj ambalaži portlandskog proizvođača mleka Neutral istaknuta je poruka: „Ovo mleko bori se protiv klimatskih promena“.

U kompaniji kažu da su za ovo sredstva dobili iz Gejtsovog fonda. Ovaj proizvođač radi s istraživačima kako bi u celokupnoj proizvodnji i nakon toga smanjio emisiju štetnih gasova – od đubriva koje se koristi za uzgoj stočne hrane do zbrinjavanja ambalaže nakon konzumacije mleka

„S obzirom na to da potrošači kupuju ovo mleko, direktno ulažemo u to da farme imaju tehnologiju kojom će smanjiti emisiju“, izjavio je direktor Neutrala Markus Lovel Smit, koji tvrdi da je ova kompanija prva karbonski neutralna u američkoj prehrambenoj industriji.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

1 KOMENTAR

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde