Google predstavio svoj prvi sklopivi telefon – cena 1800 dolara

Foto: Google

Kompanija Google predstavila je Pixel Fold, prvi sklopivi telefon kompanije.

Kako je najavljeno, telefon će koštati 1799 dolara.

Prednarudžbe se otvaraju danas, a isporuke počinju sledećeg meseca.

Google kaže da je to najtanji sklopivi uređaj na tržištu, oslanjajući se na prividno podešavanje sa dve baterije i tanka sočiva kamere kako bi se postigle potrebne dimenzije. Imaće ekran od 7,6 inča kada se otvori ravno.

Tabletop Mode, nova funkcija za Pixel Fold, omogućava korisnicima da postave kameru na sto i fotografišu ‘astronomske karakteristike’ ili druge snimke izbliza, predstavljeno je iz Google-a. Takođe će omogućiti selfi režim koji u potpunosti koristi moćniju spoljašnju kameru.

Google-ov proizvod Translate može da ponudi živi, govorni prevod između dve osobe i da koristi oba ekrana da ponudi pokretanje prevoda napred-nazad sa obe strane. U praktičnoj demonstraciji, novi YouTube korisnički interfejs se oslanjao na ekran savijen pod uglom od 90 stepeni, sa kontrolama ekrana na donjem ekranu i video sadržajem u gornjoj polovini ekrana.

Telefon ima veliki unutrašnji ekran i veliki prednji ekran. Pixel Fold će se direktno takmičiti sa Samsungovim uređajima u SAD i pridružiće se sličnim telefonima na sklapanje koje su lansirale kineske kompanije poput Oppo, Xiaomi i Huawei.

Sklopivi telefon će nuditi „Split View“, omogućavajući korisnicima da koriste više aplikacija istovremeno kada su otvorene. Nudi funkcionalnost nalik tabletu u daleko manjem obliku.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde