Gucci dobija novog generalnog direktora

Foto: Pixabay / harrypham2000

Vlasnik kompanije Gucci, francuski Kering imenovao je Žan-Fransoa Palua za novog generalnog direktora i predsednika italijanskog brenda.

On je postavljen na određeno vreme, što predstavlja deo rekonstrukcije menadžmenta u najvišim rangovima francuske grupe.

Marko Bizari, koji je vodio Gucci od 2015. godine, napustiće kompaniju 23. septembra, saopštio je francuski vlasnik italijanskog brenda.

„Žan-Fransoa je moja desna ruka i svakodnevni ‘sparing partner’ nekoliko decenija. On će sada svoju energiju usmeriti na dovođenje naše najvrednije imovine u top formu“, rekao je predsednik i izvršni direktor Keringa Fransoa-Anri Pino u izjavi od utorka, prenosi agencija Reuters.

Palu se pre više od trideset godina pridružio grupi Pinault (koja je postala PPR, a zatim Kering) kao zamenik glavnog finansijskog direktora (CFO) za odeljenje za drvo. Nakon što je nadgledao Palus je postao finansijski direktor Grupe 2005. godine pre nego što je postao generalni direktor Grupe 2008. Član je Keringovog odbora direktora od 2009. godine, piše u zvaničnoj biografiji.

Resetovanje brenda

Gucci, čija je prodaja zaostajala za rivalima kao što su Louis Vuitton i Hermes u poslednjim kvartalima, već je počeo da menja pravac ovogodišnjim imenovanjem Sabata De Sarna, relativno nepoznatog dizajnera, za kreativnog direktora.

Bizari je bio arhitekta Gucci-jevog  rasta u periodu 2015-2019, ali brend nije uspeo da se vrati tako snažno kao rivali nakon pandemije.

Banka HSBC je zbog ovakve situacije sa italijanskim brendom snizila rejting akcijama francuske grupe.  

„Neki investitori očigledno traže promenu generalnog direktora Gucci-ja čak i ako to dovede do resetovanja brenda sa smanjenjem marže i pre nego što se vidi bilo kakav oporavak“, saopštio je tada HSBC.

Kao deo promena, Frančeska Beletini, koja od 2013. vodi brzorastuću modnu marku Ives Saint Laurent, imenovana je za zamenika generalnog direktora Keringa zaduženog za razvoj brenda.

Direktor za finansije grupe Žan-Mark Diple je takođe imenovan za zamenika generalnog direktora Keringa zaduženog za operacije i finansije.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde