Henkel i South Central Ventures ulažu u regionalnu internet platformu

Kompanija Henkel i fond South Central Ventures finansijski su podržali regionalni razvoj vodeće internet platforme DaiBau, koja spaja investitore s izvođačima građevinskih radova, uloživši značajan sedmocifreni iznos u evrima.

Henkelova poslovna jedinica Adhesive Technologies prepoznala je rastuću vrednost platforme koja okuplja više od 65 000 građevinskih firmi, arhitekata i drugih stručnjaka za izgradnju i obnovu nekretnina na sedam različitih tržišta u regionu.

DaiBau je od lokalne platforme, koju su 2014. godine u Sloveniji pokrenuli Martin Pelcl i Gregor Černelč, izrastao u vodeću regionalnu platformu, koja na tržištima Slovenije, Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovačke i Rumunije okuplja 65 000 dobavljača i 260 000 aktivnih korisnika. Osim što korisnicima znatno olakšava sve poslove uz gradnju i renoviranje nekretnina, izvođačima radova pomaže u pronalaženju novih klijenata. Svaki profil izvođača sadrži recenzije i ocene korisnika, te portfelj odrađenih projekata, a korisnicima pomaže u kalkulaciji troškova radova. Osim u izboru optimalnog izvođača radova, DaiBau korisnicima pomaže u planiranju i budžetiranju radova, što znatno pojednostavljuje proces gradnje ili renoviranja nekretnine. DaiBau posebno vodi računa o srednje velikim ili malim izvođačima radova, kojima pruža priliku da plasiraju svoje usluge i proizvode, te optimizuju svoje poslovanje, posebno na tržištima jugoistočne Evrope, na kojima je DaiBau, uz naglu ekspanziju u vrlo kratkom vremenu, uveliko uticao i na regulaciju sektora građevinskih usluga.

Henkel je svetski predvodnik s visokoefikasnim rešenjima na tržištima lepkova, zaptivne mase i funkcionalnih premaza. Poslovna jedinica Adhesive Technologies može se pohvaliti sa 130 000 direktnih korisnika u više od 800 tržišnih segmenata.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde