Najbogatija evropska porodica preuzima udeo u firmi Džej Zija

Kompanija Moet Hennessy preuzima 50 odsto udela u brendu šampanjca Armand de Brignac čiji je suvlasnik muzičar i biznismen Džej Zi.

Tako je Moet Hennessy, inače u vlasništvu LVMH-a, poslednji u nizu luksuznih brendova koji se odlučio povezati s društvom poznatih ličnosti. Moet je 2019.godine prodao gotovo pola miliona flaša svog šampanjca.

„Ponosan sam što mogu poželeti dobrodošlicu porodici Arno u naš brend kroz ovo partnerstvo“, rekao je pevač u izjavi, referirajući se na najbogatiju evropsku porodicu koja vodi LVMH.

Finansijski uslovi sporazuma nisu objavljeni.

Luksuzni brendovi širom sveta sklopili su partnerske ugovore s poznatim osobama, želeći da privuku mlađe kupce. Na primer, supruga Džej Zija, pop zvezda Bijonse, već je uključena u brend sportske odeće Ivy Park. Takođe, prošle godine proizvođač kozmetike Coty u čijem je vlasništvu poznata linija Max Factor kupio je petinu udela u kozmetičkoj liniji Kim Kardašijan Vest  pod nazivom KKW za 200 miliona dolara.

Takođe, Džej Zi nije prva slavna ličnost sa biznisom koji je povezan sa alkoholom.

Glumac Džordž Kluni je suosnivač brenda tekila Casamigos koji je prodao pre četiri godine za 700 miliona dolara. Prošle godine, ista kompanija Diageo kupila je i brend glumca Rajana Rejnoldsa Aviation American Gin za 610 miliona. I glumac Dvejn Džonson izbacio je novi brend tekile Termana, svoje vino ima pevač Džon Ledžend – LVE, a čuveni Bob Dilan pre tri godine izbacio je brend viskija Heavens Door. 

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde