Hrvatski startap koja proizvodi ženski pametni nakit dobio novog velikog investitora

Hrvatski startap Bellabeat potpisao je ugovor s Bank of America, trećom najvećom investicionom bankom na svetu, prenose mediji u susednoj zemlji.

Bellabeat se nametnuo kao vodeća wellness tehnološka kompanija koja proizvodi ženski pametni nakit. 

 “Bank of America je investiciona banka koja za svoje klijente investitore pronalazi perspektivne kompanije u koje će ulagati, tako da je Bank of America u tom poslovanju medijator, aranžer finansiranja, okuplja investitore i vodi investiciju, a mi tako dobijemo ulagače iz Amerike i Evrope kojima prodajemo vlasničke udele, odnosno deonice. Bellabeat se finansira na način da prodaje vlasničke udele, te nam se na taj način poveća tržišna vrednost. Tako dobijeni svež kapital ulažemo u razvoj i rast, nakon čega postižemo veću tržišnu valuaciju. Do sada smo sveukupno prikupili 100 miliona dolara kapitalnog ulaganja od 28 investitora. Isto tako naglasio bih kako se investicijom Bank of America zatvara najveća runda dokapitaizacije do sada”, istakao je Sandro Mur, vodeći suosnivač i glavni izvršni direktor Bellabeata. 

Šta radi Bellabeat?

Bellabeat postoji od 2014. i ima sedište u San Francisku (SAD) te kancelarije u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji i Aziji. Dosad su prodali više miliona svojih različitih uređaja, čijim je inovativnim funkcijama i primenom, ali i estetskom dopadljivošću tih narukvica i ogrlica, stekao liderski status u tržišnoj niši tzv. wellness tehnologije za žene.

Na svojoj platformi ima osam miliona korisnica iz celog sveta, a u kompaniji je zaposleno stotinjak ljudi. Prihodi kompanije rastu i 20% na mesečnoj bazi, navode.

Sestre Kardašijan

U Parizu su nedavno otvorili svoju prvu fizičku radnju, a zatim su usledili Amsterdam i Berlin, a isto može očekivati i Zagreb.

Valja pomenuti da su jedni od glavnih promotera ove vrste nakita i sestre Kardašijan. Kortni Kardašijan je nedavno jedan od produkta Bellabeat-a “spakovala” u praznični paket: “Zapanjujuće je dizajniran, pruža kompletan nadzor nad vlastitim zdravljem i wellnessom, prati i vaš menstrualni ciklus i dizajnirale su ga žene za žene”, poručuje sestra Kardašijan u videu.

Kako je istakla suosnivačica Urška Sršen, njihova glavna misija je da “osnaže i osveste žene da se inovativnom tehnologijom i analizom zdravstvenih podataka služe u svrhu otkrivanja i poboljšanja životnih navika”.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde