Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi” i zvanično prodat

Ministarstvo privrede Srbije objavilo je da je potpisalo ugovor o prodaji 92 odsto kapitala Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi” kompaniji Millennium Team i konzorcijumu u kojem je sedam direktora tog instituta, po ceni od oko 2,5 miliona evra, prenela je agencija Beta.

Početna cena za kupovinu Instituta na javnom nadmetanju održanom 25. novembra prošle godine bila je 2,576 miliona evra.

Na tom nadmetanju učestvovala je i lazarevačka firma Bauwesen koja je dala lošiju ponudu.

Kompanija Millennium Team ponudila je direktorima Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi” zajedničko učešće u privatizaciji tog instituta, što su oni prihvatili.

Stručnjaci su osporavali opravdanost privatizacije Instituta „Jaroslav Černi” koji ostvaruje dobit i u kojem radi oko 300 ljudi od kojih je 17 doktora nauka, prenose mediji. 

Kako je krajem prošle godine pisao portal Nova.rs, Institut za vodoprivredu “Jaroslav Černi”, početkom 2021. godine izradio je studiju o otpadnim vodama za “Rio Tinto”, u kojoj se bavi potencijalnim uticajima izgradnje rudnika na površinske i podzemne vode u dolini Jadra. U tom dokumentu navodi se da ova multinacionalna kompanija nije objasnila šta će učiniti sa planiranih 85 odsto otpadnih voda.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde