Ilon Mask zabranio rad od kuće

Kako prenose svetski mediji, izvršni direktor Tesla Motors Ilon Mask poslao je mejl svojim zaposlenima od kojih traži da se vrate u kancelarije.

Teslini zaposleni su tako suočeni sa teškim izborom: vratiti se u kancelariju poput svojih kolega na montažnim trakama i prekinuti rad od kuće – ili da odu iz kompanije.

U e-mailu koji je procurio u javnost i koji je objavio magazin Fortune, Mask je napisao da  “rad od kuće više nije prihvatljiv”. Milijarder je napisao da će samo u ekstremnim slučajevima, kada se to smatra nemogućim, lično odlučiti da li će preispitati svoju odluku.

“Svako ko želi da radi na daljinu mora biti u kancelariji minimalno (mislim na *minimum*) 40 sati nedeljno ili da napusti Teslu”, napisao je u e-poruci koju je podelio Teslin deoničar Sem Nisim.

“Rad na daljinu više nije prihvatljiv”, bio je naziv e-poruke.

Mask je na Twitter-u potvrdio autentičnost e-pošte i “kristalno jasno dao do znanja da nema tolerancije prema onima koji zahtevaju pravo na zadržavanje privilegija”, piše Fortune.

Agencija Reuters ističe da se neki tehnološki radnici opiru naporima da se vrate na posao u Kaliforniju, dom jedne od Teslinih fabrika i njene inženjerske baze, suočeni sa ponovnim porastom slučajeva koronavirusa.

U maju 2020. godine Mask je ponovo otvorio Teslinu fabriku u Fremontu, prkoseći merama zatvaranja tog okruga za suzbijanje širenja koronavirusa, ali se sada ova kompanija pridružuje onima koje zahtevaju povratak zaposlenih na radna mesta.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde