Individualni i fleksibilni pristup budućnost su polise životnog osiguranja

Piše: BORISAV MILOŠEVIĆ, Savetnik IO Merkur osiguranje a.d.o.

Merkur osiguranje je u martu prošle godine predstavilo prvu zelenu polisu na srpskom tržištu ‒ GreenLife, polisu životnog osiguranja vezanu za jedinice investicionih fondova.

Glavna karakteristika ovog proizvoda je da se klijentu po doživljenju/isteku ne isplaćuje osigurana suma, već vrednost investicionih jedinica za koje je njegov ugovor u toku trajanja bio vezan. Zaključenjem ovog ugovora, klijent sam preuzima rizik ulaganja u investicione fondove. Osim toga, dobija i priliku da učestvuje u razvoju nove, pre svega održive i zelene ekonomije.

Ove godine naš fokus je bio na povećanju fleksibilnosti naših proizvoda kako bismo zadovoljili potrebe naših klijenata. Tako će naš klijent u budućnosti moći da prilagođava pokrića za rizike i željene osigurane sume prema individualnim potrebama kroz životne faze.

U mladosti smo po pravilu zdraviji i aktivniji, ali otvoreniji prema izazovima, pa je samim tim tada dobra zaštita od nezgode bitnija nego u kasnijem životnom dobu. Strah od bolesti kod većine nas raste sa brojem godina i često lošim vestima oko nas. Upravo u to vreme treba prilagoditi dodatna pokrića na polisi koja treba da nas prati decenijama.

Naš cilj je upravo to, klijentu omogućiti da danas bezbrižno sklopi ugovor i na period od 30 godina i da se ne oseća „vezano“ jer je fleksibilnost sastavni deo naše usluge.

TOP UP je još jedna od tih novina, mogućnost da u toku trajanja osiguranja, jednokratno uplati dodatnu premiju koja se ulaže direktno u fondove. Sa druge strane otvaramo klijentu i mogućnost „delimičnog otkupa“. Na taj način naš klijent ima mogućnost da i pre planiranog isteka osiguranja raspolaže sredstvima ukoliko životne okolnosti zahtevaju takve korake.

STEPEN FLEKSIBILNOSTI SMO POVEĆALI I KOD

naših jednokratnih (štednih) proizvoda osiguranja. Naša „Čista petica“ je postala „Čista petica plus“ i sada je moguće zaključiti je na period od dve do pet godina. Ovo je polisa životnog osiguranja koja se jednokratno plaća pri zaključenju ugovora o osiguranju i klijent nakon toga nema nikakve obaveze plaćanja. Ovaj proizvod vidimo kao ozbiljnu alternativu oročenoj štednji. Prednost ovog vida osiguranja nad oročenom štednjom je da u slučaju smrti osiguranika korisnik naplaćuje odmah i „kamatu“ do predviđenog isteka osiguranja.

SLOŽIĆEMO SE DA SU SE NAŠI ŽIVOTI „UBRZALI“, da se životne okolnosti, hteli mi to ili ne, brzo menjaju i da se svi mi konstantno nalazimo pred novim izazovima.

Priroda je odavno dala odgovor na pitanje šta treba činiti u takvim situacijama. A to je „sagledati što više činjenica koje utiču na određene individualne okolnosti i biti fleksibilan u pogledu mogućih rešenja“.

Mi u Merkur osiguranju verujemo da je čovek čudo života i u potpunosti smo se posvetili potrebama tog čoveka i vrednostima koje njemu najviše znače – život i zdravlje, i to već 225 godina uspešno radimo.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde