Inženjeri kompanije Huawei razvili bicikl koji radi bez vozača

Inženjeri kompanije Huawei razvili su samovozeći bicikl koji može da radi bez vozača, s konceptom sistema autonomne vožnje koji svakodnevno unapređuju i koji može čak da stoji u balansu na najtanjim površinama, a njegova litijumska baterija može da traje 2-3 sata, prenosi PC press pisanje portala Designboom.

Novi bicikl inženjera kompanije Huawei uključuje niz impresivnih karakteristika kao što su visoko precizni senzori, kamere za prepoznavanje slike i AI tehnologija koja omogućava njegovu autonomnu vožnju, rekao je idejni tvorac i inženjer ove kompanije Zhihui Jun, koji je ideju za ovaj projekat dobio nakon što se povredio u biciklističkoj nesreći.

Prema pisanju medija, da bi realizovao ovaj efikasan samovozeći bicikl, tim inženjera je morao da opremi vozilo automatskim sistemom upravljanja sa mrežom senzora percepcije i računarskim čipom sa dovoljnom računarskom snagom, uz set algoritama percepcije i upravljanja zasnovanih na prethodnom hardveru.

Kao prvi korak, programeri su počeli da modeliraju virtuelni bicikl u programu CAD, dodajući pritom niz detalja koji bi ga mogli transformisati u automatsko vozilo bez vozača. Instalirali su dva velika motora bez četkica i upravljački mehanizam, a zatim su dodali senzor opremljen RGBD dubinskom kamerom, akcelerometrom, žiroskopom i lidarom.

Bicikl koristi litijumsku bateriju 6S modela aviona, koja traje oko 2-3 sata, a glavni kontrolni računski modul smešten je tačno ispod sedišta, iznad zadnjeg točka, i da bi bicikl samostalno mogao da stoji koristili su sistem koji se primenjuje na veštačke satelite.

Pored toga, tvorci su ugradili sistem koji zadnje točkove rotira direktno motorom bez pedaliranja. Računarsku jedinicu bicikla razvio je sam Zhihui Jun, koristeći Huawei ascend 310 kao AI procesor, kao i kompanijske aplikacije.

Koristeći AI tehnologiju i robotske funkcije, “mozak” bicikla je sposoban za perceptivno razmišljanje i donošenje odluka.

Da bi procenili i poboljšali algoritam upravljanja biciklom, inženjeri su testirali vozilo u virtuelnom fizičkom okruženju pre izvršenja konačne procene u stvarnom životu.

Zahvaljujući algoritmima i dizajnu, bicikl je položio vozački ispit za autopilota, pokazavši se nezavisnim, stabilnim i u potpunoj ravnoteži.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde