NALED: Osnovan Klub gradova i opština sa povoljnim biznis okruženjem

Gradonačelnici i predsednici 25 lokalnih samouprava iz Srbije potpisali su povelju o osnivanju Kluba opština i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC klub) i obavezali se da će udruženim snagama raditi na unapređenju uslova poslovanja na lokalu, saopštila je Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Reč je o lokalnim samoupravama koje su prolaskom kroz program Sertifikacije opština s povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE) stekle potvrdu da pružaju usluge po najvišim međunarodnim standardima.

U BFC klubu su i gradovi i opštine koji su trenutno u procesu sertifikacije, a još sedam se opredelilo da uđe u proces i pristupi novom radnom telu NALED-a. Članovi BFC kluba biće Niš, Kragujevac, Novi Sad, Loznica, Čačak, Kraljevo, Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Leskovac, Zrenjanin, Požarevac, Lapovo, Ćuprija, Šabac, Paraćin, Inđija, Mionica, Velika Plana, Zaječar, Bor, Subotica, Sombor, Užice i Valjevo.

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović istakla je da će Klub imati podršku stručnog tima NALED-a koji će im pomagati da se postupci od kojih zavisi razvoj investicija ubrzaju i unaprede, a Klub će se, kako navodi, baviti temama koje se tiču eksproprijacije, izdavanja dozvola za gradnju, javnim i privatnim investicijama, imovinsko-pravnim pitanja.

BFC SEE je jedinstveni program u jugoistočnoj Evropi koji lokalnim samouprava nudi smernice za unapređenje kvaliteta usluga i informacija za postojeću privredu i potencijalne ulagače, koji na osnovu BFC kriterijuma mogu da mere lokalne uslove poslovanja u pet zemalja.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde