Izdato skoro 80 odsto prostora u novoj zgradi BIGZ-a

Foto: Miloš Martinović

Rekonstrukcija BIGZ-a se bliži kraju, a do sada je izdato skoro 80 odsto prostora. Useljenje prvih zakupaca počeće u julu ove godine – samo godinu dana nakon početka radova koji podrazumevaju restauraciju fasade i kompletno preuređenje unutrašnjosti, kako bi objekat ispunio sve zahteve modernog poslovnog centra A klase, saopšteno je.

U toku su radovi koji obuhvataju završetak fasade, uključujući i postavku moderne linijske rasvete koja će krasiti spoljašnjost i istaći konture ove istorijske građevine, kao i zamenu svih prozora, ukupne površine od više od 8.000 kvadratnih metara.

Nakon završetka radova na spoljašnjosti, fokus se prebacuje na enterijer, gde se izdvajaju radovi na proširenju lobija, kako bi ulazna zona izgledala grandiozno. Uređuje se centralno stepenište koje obiluje masivima betonskih elemenata i prirodnog kamena sa modernim dekorativnim detaljima. Objekat će dobiti čak sedam novih liftova, a finalizaciju projekta karakterisaće radovi na uređenju budućih kancelarija zakupaca, čiji se izgled već može naslutiti.

Zgrada BIGZ-a od 11 spratova, ukupne površine 40.000 kvadratnih metara, specifična je u pogledu veličine pojedinačnih spratova koji se prostiru na 3.500 kvadratnih metara. U okviru njih će kancelarije različitih veličina biti opremljene tako da odgovaraju svim zahtevima zakupaca. Raskošna materijalizacija i obilje svetla kreiraju jedinstvenu atmosferu koja će predstavljati neočekivan spoj industrijskog stila i modernih detalja koji kreiraju udobnost i toplinu prostora. Osobenost će biti i dva restorana, otvorena za javnost, od kojih će jedan biti u prizemlju i drugi na devetom spratu, sa impresivnim pogledom i jedinstvenom krovnom terasom na kojoj će korisnici imati priliku da posmatraju Beograd iz nesvakidašnje perspektive.

Rekonstrukcija nekadašnje najveće štamparije na Balkanu započeta je u drugom kvartalu 2022. godine. Svojom veličinom i kompleksnošću, predstavlja jedan od najvećih projekata rekonstrukcije zgrade pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda koji je do sada realizovan na našim prostorima.

Vlasnik zgrade BIGZ-a u februaru 2021. postala  je kompanija Marera Real Estate Partners.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde