Nuklearna elektrana Krško nakon 34 godine ima novog predsednika Uprave

Foto: nek.si

U Nuklearnoj elektrani Krško (Nek) predsednika Uprave Staneta Rožmana, koji je nuklearnu elektranu vodio 34 godine, nasledio Gorazd Pfeifer.

Pfeifer je prethodno vodio Nek proizvodnju, a sada je . zajedno s članom uprave Sašom Medakovićem odgovoran za upravljanje ovom elektranom.

Pfeifer, univerzitetski diplomirani inženjer elektrotehnike, rođen je 1975. godine, kolektivu Neka pridružio se 2000. godine. Nakon obuke u grupi za licenciranje reaktora Neka, koja je prva prošla obuku na simulatoru pune elektrane, karijeru je započeo kao reaktor operater, saopštili su iz Neka, prenosi Seebiz.

Nastavio je kao glavni operater, a zatim je postao Operativni upravitelj smene. Istovremeno je kao instruktor na simulatoru obučavao dva tima novih operatera, vodio međuresornu koordinaciju aktivnosti i tako upoznao ostale organizacijske jedinice u elektrani.

Pokazao se kao „vrsni stručnjak“ te je 2017. godine preuzeo vođenje proizvodnje s odeljenjima zaduženim za siguran i stabilan rad te koordinaciju remontnih aktivnosti.

Aktivnim učestvovanjem u programima Svetskog udruženja operatera nuklearnih elektrana WANO odn. Svetsko udruženje nuklearnih operatera nadograđuje i razmenjuje znanja i iskustva u prilog sigurnom i efikasnom radu nuklearnih elektrana u svetu.

Znanje i iskustvo sticao je i na američkom Institutu za praćenje rada nuklearnih elektrana INPO – Institute of Nuclear Power Operations. Član je Udruženja menadžera. Odlikuje ga visok nivo integriteta i sigurnosna kultura, napisali su u Neku.

U upravljanju elektranom i kompanijama uprava Neka vezana je međudržavnim i društvenim ugovorom te važećim zakonskim propisima, dodaju.

“Dugogodišnji predsednik uprave Neka Stane Rožman nakon iznimne profesionalne karijere otišao je u penziju”, napisali su u nuklearki Krško.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde