Izgubljeni roman G.G.Markesa biće objavljen 2024.

Foto: Jose Lara – Flickr: Wikimedia Commons

Izgubljeni roman nobelovca Gabrijela Garsije Markeza naći će se na policama knjižara 2024. godine, deceniju nakon autorove smrti.

Legendarni kolumbijski pisac, najpoznatiji po “Sto godina samoće” i “Ljubav u doba kolere”, preminuo je 2014. od upale pluća, u 87. godini. Smatra se jednim od najvećih pisaca 20. veka.

Pred kraj svog života, Garsija Markes je radio na novom romanu dok se istovremeno borio sa demencijom. Odlučio je da ovo novo delo ne bi trebalo da bude objavljeno nakon njegove smrti.

Međutim, sada posle 10 godina, Markesovi sinovi Rodrigo i Gonzalo Garsija Barča odlučili su da knjiga bude objavljena.

Pod nazivom “Until August” (Do avgusta), opisana je kao „izvanredna i duboka priča o ženskoj slobodi i želji“. Na engleskom će ga objaviti izdavačka kuća Viking, deo Penguin Random House UK, 12. marta 2024.

Poslednji napori Markesa da stvara

Knjiga je bila zaključana sa ostalim njegovim radovima u arhivi na Univerzitetu Teksas već 10 godina. Malo je njih znalo za njeno postojanje i nisu verovali da će knjiga biti ikad objavljena.

Rodrigo i Gonzalo Garsija Barča su rekli da je knjiga  rezultat poslednjeg napora oca da nastavi da stvara.

“Until August” prati ženu po imenu Ana Magdalena Bah, koja svake godine posećuje ostrvo na godišnjicu smrti svoje majke. Tamo je u stanju da istražuje slobodu, žaljenje i misterije ljubavi.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde