Jedan bankar mi je rekao: Kupuj zemlju Mačvane

Milovan Miličković
Milovan Miličković
Editor in Chief, Bonitet.com

Poslednji članci iz ove rubrike

Milan Mačvan jedan je od onih uspešnih sportista koji su se odlučili da svoju novu karijeru posvete poljoprivredi. O jednom njegovom kolegi, takođe, bivšem košarkaškom reprezentativcu Predragu Drobnjaku već smo pisali. Ali Mačvan ima i zanimljivu priču kako je i kada mu je ‘ubačen crv’ u glavu u vezi poljoprivrede.

To je otkrio u prilogu koji se može videti na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kupuj zemlju

Naime, Mačvan priča da je taj ‘crv’ ubačen još pre 13 godina.

“Bio sam član Hemofarma 2009.godine i tadašnji bankar mi kaže: ‘Ma samo kupuj zemlju po Srbiji, svuda gde je voda, dolaziće kako Arapi tako i Kinezi, kupuj zemlju trebaće ti’. Tada sam bio mlad, i to nisam shvatio ozbiljno sve do kraja karijere,” priča Mačvan koga komšije u Šapcu zovu “gorostas u voćarstvu”.

Video Screenshot

Prirodan tok stvari

On kaže da je ulazak u poljoprivredu bio prirodan tok stvari.

“To je bio prirodan tok posle košarke, obzirom da smo porodica i ja ušli u poljoprivredu još 2016.godine.  Tako da je kada sam završio karijeru pre dve godine, između ostanka u košarci i ozbiljne poljoprivrede, prevagnula poljoprivreda.”

Kako otkriva u emisiji, prvo su krenuli lešnici, pa trešnje, pa onda i ratarstvo.

“Od 2020.smo agresivnije kupovali zemlju. Sada imamo 120 hektara kukuruza i 25 hektara pšenice”, kaže bivši košarkaški reprezentativac Srbije.

1 KOMENTAR

  1. Kupuješ zemlju u državi kojoj je u krvi da nacionalizuje i otima tuđe.
    Ovde poljoprivreda nema nikav red i zakon. Nije ti ovo Švajcarska ili Danska

Komentari su zatvoreni.

Preporučujemo

Pratite nas