Kijanu Rivs – zašto mi novac ništa ne znači?

Foto: keanu-reeves.com

Kijanu Rivs je već neko vreme primer superzvezde koju mnogo ne inspirišu ni novac ni popularnost. Ovih dana u žiži interesovanja je zbog premijere dugoočekivanog novog dela Matriksa.

U nekoliko intervjua je sebe opisao kao ’životinju u kavezu’ kada svakog dana isped svoje kuće zatekne vredne paparace, fanove i druge znatiželjnike koji neprekidno stoje, gledaju i čekaju da se pojavi Kijanu Rivs. Želja im je da bar provire pošto se otvore dvorišna vrata njegove kuće. Nije on jedini holivudski miljenik koji živi takvim životom, ali je jedini koga publika iskreno ceni i voli, pošto su i upoznati sa tragedijama koje je preživeo pre nešto više od 20 godina.

U godini premijere prvog dela Matriksa, njegova devojka je izgubila na porođaju njihovo dete. Ubrzo posle toga, poginula je u saobraćajnoj nesreći. Kijanu Rivs je nekoliko godina pre toga izgubio i najboljeg prijatelja. Mediji su bili preplavljeni fotografijama velike zvezde, koji zapušten sa flašom alkohola u rukama, šeta ulicama, luta metroima.

Zbog preživljenih gubitaka i povratka poslu, priča Kijanu Rivsa stoji kao priča o uspehu koja je planetarna.

Ako vas je nešto teško povredilo i slomilo, a vi i dalje imate snage i volje da budete dobri i darežljivi prema drugim živim bićima, onda si veliki čovek sa srcem anđela“, ovako su godinama mediji pratili karijeru i lik Kijanu Rivsa. Dodatno su bili podstaknuti pričama o njegovim nesebičnim darovanjima članova ekipa sa snimanja filmova, odricanjima od honorara zarada fondova za lečenje dece. Poznato je da je za ulogu u Đavoljem advokatu pristao na daleko manji honorar da bi produkcija uspela da angažuje velikog Al Paćina što je za film bio odličan marketinški potez. Film jeste doneo zavidan prihod.

Kijanu Rivs: Ne želim da bežim od života

U više intervjua Kijanu Rivs je pričao o tome kako se borio sa gubicima, kako je uspeo da se vrati u posao i realan život. „Nedostaje mi sve ono što je moglo da se desi, nedostaju mi oni kojih više nema. Ali, ne želim da bežim od života, znam koliko je lep. Trudim se da ne budem mnogo sam“, pričao je Kijanu Rivs u danima oporavka.

Sve je borba. Imati porodicu znači popeti se na planinu. Ali, popeću se ja samo mi dajte malo vremena“, novinaru Guardian-a se poverio Kijanu Rivs.

Glumac je deset godina brinuo o sestri kojoj je dijagnostikovana leukemija. Od tada, a i danas, donira organizacijama, istraživačkim centrima, bolnicama i fondovima za borbu protiv raka. Kijanu Rivs je osnovao i svoju fondaciju koja postoji nekoliko godina i koja donira sredstva dečjim bolnicama. „Ne želim da se ovaj fond vezuje za moje ime. Samo želim da rade šta treba da rade“, rekao je za Esquire.

Kijanu Rivs – zašto mi novac ništa ne znači?

Biti bolji

Nikoga ne krivim za sve što sam preživeo. Želim da budem pozitivan, darežljiv, nesebično ljudsko biće koje je dovoljno snažno da se izbori sa svim problemima koji deluju nerešivi, sa granicama koje se čine neporušive. Trošim novac na stvari koje imaju vrednost, imaju smisla i koje će svet učiniti bar malo boljim“ nedavno je novinaru Guradian-a rekao Kijanu Rivs, omiljen holivudski glumac čije se bogatstvo procenjuje na oko 360 miliona dolara.

Bije ga glas da je veoma skroman, što potvrđuju njegovi saradnici, i uživa u kupovini poklona ljudima sa kojima sarađuje. Za prevoz koristi metro i ne nosi firmiranu garderobu.

Novac mi ništa ne znači. Zaradio sam mnogo i želim da uživam u životu, a ne da se nerviram zbog bankovnog računa. Mnogo dajem drugima i živim jednostavno, često u hotelima. Znam da je zdravlje ono najvažnije i važno je da ostanemo čvrsto na zemlji, po njoj hodamo svaki dan“, dodao je. „Važno je i da znamo da nas život uči da vrednujemo ono što je smisleno, da ne gubimo vreme oko beskorisnih pitanja i stvari jer nas to odvlači od onoga što želimo da budemo i gde želimo da budemo“, rekao je Kijanu Rivs.

Postigao je mir. Kaže da je u fazi života u kojoj može da oseti sigurnost, stabilnost i spokoj. Sada zna da je osoba koja ga je odvlačila od sreće ON SAM.

Ovo je ukratko put Kijanua Rivsa, poznatog i kao Neo i Džon Vik.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde