Osnivači Instagrama pokreću ‘TikTok za tekstove’

Foto: Envato Elements / klavdiyav

Ključne tačke
  • Artifact je aplikacija koja obećava „personalizovani feed vesti“ koji pokreće veštačka inteligencija.
  • Za razliku od Instagrama, aplikacija je više fokusirana na članke nego na fotografije.
  • Platformer je opisao Artifact kao „TikTok za tekstove“ i verovatno „čak i kao iznenadni napad na Twitter“.

Više od četiri godine nakon što su napustili kompaniju, osnivači Instagrama Kevin Sistrom i Maj Kriger, najavili su novu aplikaciju.

Oni su najavili lansiranje Artifact-a, aplikacije koja obećava „personalizovani feed vesti“ koji pokreće veštačka inteligencija.

U objavi na Instagramu, Kriger je rekao da su on i Sistrom „radili sa talentovanim timom“ više od godinu dana na pokretanju usluge. „Kako rastemo, postepeno puštamo ljude da pristupe aplikaciji “, napisao je Kriger.

Za razliku od Instagrama, aplikacija je više fokusirana na članke nego na fotografije. Artifact će preporučiti sadržaj na osnovu interesovanja i omogućiti diskusiju sa prijateljima, navodi Platformer. Glavni feed će prikazivati popularne članke od velikih medijskih organizacija do manjih blogera, a feed korisnika će postati personalizovaniji na osnovu onoga na šta kliknu.

TikTok za tekstove

Lansiranje dolazi u vreme obnove aktivnosti u svetu društvenih medija. U svetlu preokreta i neizvesnosti na Twitter-u pod novim vlasnikom, brojne novije usluge su postale privlačne pomažući korisnicima da dobijaju vesti i vesti na osnovu ličnih interesovanja. U međuvremenu, brzi uspon TikTok-a nastavlja da gura brojne aplikacije, uključujući Instagram, da kopiraju njegove funkcije.

Platformer je opisao Artifact kao „TikTok za tekstove“ i verovatno „čak i kao iznenadni napad na Twitter“.

Nakon što su zajedno pokrenuli Instagram 2010. godine, Sistrom i Kriger su 2012. prodali aplikaciju Meti za milijardu dolara. Par je napustio Instagram 2018. godine, a izveštaji su u to vreme sugerisali da je odlazak usledio zbog tenzija sa izvršnim direktorom Markom Zakerbergom oko uputstva za aplikaciju i želja da se to dalje inkorporira u Facebook.

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde