Koliko će McDonald’s koštati zatvaranje restorana u Rusiji?

Kompanija McDonald’s saopštila je da će ih privremeno zatvaranje 847 prodajnih mesta u Rusiji koštati oko 50 miliona dolara mesečno.

Niz velikih američkih brendova, uključujući Starbucks, PepsiCo i Coca-Cola najavilo je u utorak da će slediti McDonald’s-ov korak, rekavši da će suspendovati deo ili sve poslove u Rusiji zbog rata u Ukrajini.

McDonald’s, ikona post-sovjetskog doba kako ga naziva Reuters, sam vodi 84% svojih ruskih lokacija naveo je da će nastaviti da plaća svih svojih 62.000 zaposlenih u Rusiji. Ostali troškovi dolaziće od najma lokacija koje iznajmljuje i operacija u lancu snabdevanja, rekao je glavni finansijski direktor Kevin Ozan, prenosi Investitor.

“Ovo je stvarno izazovna i složena situacija za globalnu kompaniju poput nas”, rekao je.

Sedam drugih brendova brze hrane s više od 2.600 prodajnih mesta u Rusiji takođe bi moglo da pretrpi finansijski udarac odlukom o povlačenju, iako su gotovo svi ti restorani u njihovom vlasništvu i kojima upravljaju nezavisni nosioci franšize.

Prvi McDonald’s u Rusiji

Prvi McDonald’s u Moskvi otvoren je 1990. godine, a prvog dana rada restoran je posetilo preko 30,000 Moskovljana. Big Mac je koštao 3,50 rublji što je bilo više od mesečne karte za prevoz. McDonald’s i iste godine otvoreni „Pizza Hut“, zauvek su promenili ugostiteljsku industriju u Rusiji.    

Strogo je zabranjeno kopiranje tekstova osim u slučaju preciznog navođenja izvora i linka ka originalnom tekstu.

Podeli tekst

Ako ste propustili

Povezane vesti

Komentari +

OSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo unesite svoje ime ovde